Apă şi asfalt în Valea Cenchii


La mijlocul săptămânii trecute, în cartierul caransebeşean Valea Cenchii a fost inaugurat sistemul de alimentare cu apă, după ce, din fonduri de la bugetul local, Primăria a realizat un foraj la adâncimea de 130 de metri. Acesta înlocuieşte minibarajul care exista până acum, şi va deserve aproximativ 400 de case, beneficiari fiind 700 de locuitori din această zonă a municipiului.

La eveniment au luat parte primarul Felix Borcean, viceprimarul Marius Isac, fostul edil al municipiului, Marcel Vela, reprezentanţi ai Primăriei, precum şi mai mulţi cetăţeni din cartier.

Dedicăm această investiţie locuitorilor din Valea Cenchii, însă, doar pentru o vreme, pentru că, în anii care urmează, şi acest cartier va intra într-un proiect de introducere a reţelei de apă şi canalizare. Această sursă de apă va rămâne una de rezervă, în caz că vor apărea avarii. Oricum, cred că această apă este cea mai bună din Caransebeş. Acest cartier avea nevoie de o astfel de soluţie şi sper ca locuitorii din zonă să fie mulţumiţi. Iar în primăvară mai facem încă o fântână”, a spus primarul Felix Borcean.

În acceaşi perioadă, administraţia locală a finalizat asfaltarea străzilor pe o lungime de aproape 9 kilometri, tot în Valea Cenchii, toţi cei de faţă deplasându-se la faţa locului, pentru a evalua calitatea lucrărilor. „Suntem în cel mai nou asfaltat cartier al municipiului Caransebeş. Străzile arată formidabil, sunt asfaltate după ultimele norme, sunt marcate. Rigolele sunt foarte bine făcute, sunt capabile să preia o cantiate mare de apă. Ţin să mulţumesc constructorului, dar, mai ales, celor care au iniţiat acest proiect, administraţiei Marcel Vela, care a demarat această investiţie, la fel cum a făcut şi în satul aparţinător Jupa. Acolo încă nu s-au finalizat lucrările, dar sunt realizate în proporţie de 90 la sută. Aş vrea să se ştie că ne preocupă şi cartierele municipiului, nu doar zona centrală, vrem ca şi acestea să arate bine şi să asigurăm confortul tuturor cetăţenilor municipiului”, a spus primarul Felix Borcean

Toate aceste lucrări au fost realizate din fonduri proprii ale Consiliului Local.

Mă bucur că acest proiect a fost finalizat, şi pentru faptul că şi aici, în Valea Cenchii, povestea continuă frumos. Sunt peste 2.000 de metri pătraţi de trotuare, rigole, nouă kilometri de asfalt. Cartierul Valea Cenchii este în plină dezvoltare, mai ales că aici sunt prevăzute multe loturi de case pentru tineri, iar realizarea acestor condiţii de infrastructură, împreună cu aerul ionizat, cu pădurea, cu întreg cadrul natural, creează premisele unei zone rezidenţiale, unde cetăţenii din Caransebeş, şi nu numai, pot să decidă să facă o investiţie, să-şi ridice o locuinţă”, a spus fostul primar al municipiului Caransebeş, Marcel Vela.

Bogdan NAUM