Număr verde pentru sesizări în taximetrie


 

 De acum, tximetriştii din Caransebeş pot fi reclamaţi, dar şi aceştia, la rândul lor, pot face diverse sesizări la numărul de telefon pus în funcţiune de Primăria Caransebeş. De câteva zile, administraţia locală a pus în funcţiune un Număr verde, pentru o mai bună reglementare a activităţii de taximetrie de pe raza municipiului.

 Numărul 0800/410117 poate fi apelat gratuit, atât de taximetriştii care pot sesiza deficienţe de organizare ce ţin de executivul Primăriei, cât şi de cetăţenii care beneficiază de serviciile firmelor de profil şi vor să reclame anumite nereguli sau incidente cu privire la funcţionarea taximetrelor.

Numărul verde a fost cerut, de altfel, chiar de către proprietarii companiilor de taxi care activează în Caransebeş, în timpul discuţiilor din urmă cu câteva luni, pe care aceştia le-au avut cu primarul Marcel Vela. Patronii din taximetrie au motivat atunci că pot sesiza mai uşor problemele cu care se confruntă şi care ţin de Primărie, iar cetăţenii sau pasagerii nemultumiţi de anumite servicii pot face reclamaţiile de rigoare chiar către administraţia locală, care poate recurge, în cazul unor abateri grave, chiar la retragerea autorizaţiei de funcţionare.

„De când a început să funcţioneze Numărul verde, am înregistrat mai multe sesizări, din care una singură nefondată. Şoferii ne-au sesizat că apar probleme mai ales joia, în zona Pieţei Centrale, când locurile de taxi sunt ocupate de alte maşini. Nu am avut până acum reclamaţii ale pasagerilor legate de activitatea de taximetrie“, a declarat Daniel Laurovici, de la Compartimentul Autorizări Transport Local şi Control Comercial din cadrul municipalităţii. La ora actuală, în Caransebeş îşi desfăşoară activitatea 213 taximetrişti.

 

Carmen SENCO