Apa din Valea Cenchii face valuri în Consiliul Local


            Probabil că nu a fost încă şedinţă a Consiliului Local Caransebeş rezultat după alegerile din 5 iunie în care să nu se vorbească măcar 10 minute despre Valea Cenchii şi alimentarea cu apă din acest cartier, deşi subiectul nu a figurat niciodată pe ordinea de zi a vreunei întruniri a aleşilor municipali. Nici şedinţa din 30 august nu a făcut excepţie, ba chiar problema a fost „aperitivul” disputelor care aveau să se işte până la sfârşitul şedinţei – poate cea mai furtunoasă de până acum – între consilierii liberali şi cei social-democraţi.

Scânteia a constituit-o nemulţumirea grupului PSD vizavi de faptul că proiectul social-democraţilor privind rezolvarea problemei apei potabile în Valea Cenchii nu este luat în considerare, nefiind introdus pe ordinea de zi a niciunei şedinţe. Social-democraţii, prin vocile consilierilor Valentin Dascălu, Florin Bogdea și Gavrilă Ardelean, au avansat o serie de propuneri, însă primarul Felix Borcean a explicat situaţia cu lux de amănunte, cu atât mai mult cu cât, ca urmare a ultimelor vizite în cartier şi a întâlnirilor pe care le-a avut cu cetăţenii, cunoaşte foarte bine problema. „Sigur că ne preocupă şi pe noi problema. Ca urmare a studiilor efectuate de specialiştii noştri, dar şi a raportului primit recent de la Aquacaraş, am găsit o soluţie temporară, pentru că, în viitorul apropiat, şi Valea Cenchii va intra, alături de celelalte cartiere ale municipiului, în etapa a doua a Programului ISPA privind reţelele de apă şi canalizare, iar atunci problema va fi rezolvată definitiv”, a spus primarul Felix Borcean în plenul şedinţei.

Joi, 1 septembrie, consilierii s-au mai întâlnit într-o ședință, de această dată una extraordinară, în care conducerea Primăriei i-a solicitat directorului Aquacaraș Caransebeș, Ion Ursulescu, să prezinte exact situația și să răsăundă pertinent întrebărilor social-democraților. Acesta a afirmat că deocamdată operatorul județean de apă și canal nu poate interveni în Valea Cenchii, deoarece s-ar încălca termenii contractului și pur și simplu s-ar pierde finanțarea europeană pentru lucrările care urmează să fie efectuate în tot orașul.

Prin urmare, până una-alta, situația apei în valea Cenchii rămâne în… coadă de peşte.

Sonia BERGER