Caransebeşul a „înotat” bine la Apă Craiova


Caransebeşul a „înotat” bine la Apă Craiova

Apă Craiova – FC Caransebeş 0-2 (0-2)

La sfârşitul săptămânii trecute, s-a disputat etapa a VII-a a Ligii a III-a, în Seria a IV-a gugulanii întâlnind, în deplasare, pe Apă Craiova, ocupanta ultimului loc al clasamentului. În tribunele stadionului Jiul IELIF din Valea Roşie s-a înregistrat o afluenţă masivă de public, aproape 1.000 de iubitori ai fotbalului venind să vadă confruntarea de sâmbătă. Printre aceştia s-au numărat nume de legendă ale fotbalului craiovean şi românesc, reprezentanţi ai „Craiovei Maxima” – Geolgău, Săndoi, Aurică Beldeanu sau Adrian Popescu –, care, la final, au apreciat prestaţia gugulanilor antrenaţi de Liviu Achim.

Gazdele au început mai bine, dominând primele minute ale partidei, având şi câteva şuturi din preajma careului, care nu i-au dat însă emoţii portarului gugulan Cioloca. Apoi, încet, încet, caransebeşenii au echilibrat jocul, iar în minutul 26 au reuşit deschiderea scorului, în urma unui corner executat de pe stânga de Suru, mingea, reluată cu capul de Opriş, fiind scăpată în poartă de goal-keeper-ul oltean.

În continuare s-a jucat mai mult la centrul terenului, un meci de luptă, de mare angajament fizic, caransebeşenii contraatacând periculos pe flancuri, prin Liuba şi Costachi – pe stânga, şi prin tandemul Firoiu-Vucea, pe partea dreaptă.

În minutul 35, Stancu, cel care a înscris şi în meciul trecut, cu Jiul Rovinari, şi-a încercat şutul de la distanţă, din păcate pentru gugulani „torpila” sa neprinzând cadrul porţii craiovene. Cu trei minute înainte de pauză a picat şi golul al doilea al gugulanilor, după o acţiune purtată de Vucea, ajutat şi de fundaşul de pe partea stângă, care a dat pe lângă minge, caransebeşeanul a driblat şi portarul gazdelor, înscriind în poarta goală.

În partea a doua, gugulanii au jucat la conservarea rezultatului, apărându-se cu calm şi exactitate şi contraatacând tăios ori de câte ori au avut ocazia, Vucea făcând o adevărată risipă de efort. Odată cu trecerea timpului, tehnicianul Liviu Achim a făcut schimbări tactice, prin înlocuirea lui Staicu cu Bâldea echipa gugulană câştigând la capitolul posesie a mingii. În minutul 76, Liuba i-a lăsat locul lui Adrian Ganea, care şi-a făcut astfel debutul în tricoul formaţiei caransebeşene. Printre echipele la care a evoluat mijlocaşul de 24 de ani se numără Poli II, Fortuna Covaci, Vâlcea şi Dinamo II, el venind la Caransebeş din postura de jucător liber de contract.

Până la final, craiovenii au mai avut două ocazii de a înscrie, însă portarul Cioloca s-a dovedit imbatabil, aşa cum a fost, de fapt, pe tot parcursul partidei.

„De abia acum simţim că începem să fim o adevărată echipă, cu plusuri şi cu minusuri, şi încercăm să corectăm din mers neajunsurile. Pot să vă spun că mi-au mers direct la suflet aprecierile exprimate la adresa noastră de nume mari ale fotbalului românesc, la acest meci eu stând între Gheorghiţă Geolgău şi Emil Săndoi, oameni care, atunci când eram copil, prin evoluţiile lor, m-au scos în stradă”, ne-a declarat Lucian Manole, directorul tehnic al FC Caransebeş.

De menţionat că această întâlnire s-a desfăşurat după un protocol de reciprocitate, clubul oltean suportând cheltuielile cu cazarea şi masa pentru gugulani, în retur caransebeşenii urmând să le întoarcă gestul elegant.

FC Caransebeş: Cioloca, Firoiu, Opriş, Dubei, Costachi, Vucea (min. 90+2, Vijulie), Suru, M. Stancu, Liuba (76, A. Ganea), Staicu (70, Bâldea), Bârsan (82, Şandru). Antrenori: Liviu Achim, Dan Doran.

Formaţia caransebeşeană este pe locul IV al clasamentului, cu 11 puncte, la 3 puncte de liderul Flacăra Făget. În etapa viitoare, gugulanii vor juca acasă cu Minerul Mătăsari. Meciul se va disputa sâmbătă, 20 octombrie, de la ora 15.