Cupa Prieteniei, la Bucoşniţa


Duminică, 18 august, pe Stadionul Tineretului din Bucoşniţa s-a desfăşurat cea de-a VIII-a editie a Cupei Prieteniei la fotbal, competiţie la care au participat echipele AS Bucoşniţa, AS Buchin, AS Timişul Slatina-Timiş, precum şi formaţia din Vălişoara.

În deschidere, în prezenţa viceprimarului comunei, Ioan Buzan, crainicul stadionului a făcut o prezentare a echipelor participante, a urat bun-venit tuturor spectatorilor şi a făcut un scurt istoric al acestui eveniment, mulţumind persoanelor care se ocupă în fiecare an de organizarea şi buna desfăşurare a acestei competiţii, şi în special lui Ilie Rain (Sămăilă), fost jucător al Progresului Bucoşniţa în anii ‘80.

În urma tragerii la sorţi s-au jucat partidele AS Bucoşniţa – AS Slatina-Timiş, scor 1-2, şi AS Buchin – Vălişoara scor 6-6, echipa din Buchin impunându-se cu scorul de 10 la 9 în urma loviturilor de departajare, mergând în finală alături de echipa din Slatina-Timiş.

Finala mică s-a jucat între AS Bucoşniţa şi Vălişoara, meciul încheindu-se cu scorul de 4-2. Finala mult-aşteptată a scos în evidenţă o ambiţie sportivă de clasă şi în acelaşi timp un fotbal de calitate, în prezenţa sutelor de spectatori veniţi la stadion. AS Slatina-Timiş a câştigat cu scorul de 2-0, intrând în posesia trofeului mult-dorit, care a fost expus de la începutul turneului, la marginea terenului.

Festivitatea de premiere s-a lăsat cu şampanii desfăcute în uralele spectatorilor. După aceste frumoase momente sportive, s-a aprins un foc de tabară, care a ţinut până după miezul nopţii.

A consemnat

Ioan BUZAN