Un mediu sănătos începe cu noi!


Biblioteca „Mihail Halici” din Caransebeş, Liceul Teoretic „Traian Doda” – Corp B şi societatea Transal Urbis au marcat recent Ziua Mediului printr-o acţiune inclusă în cadrul proiectului „Un mediu sănătos începe cu tine”. Manifestarea a cuprins vernisarea unei expoziţii de pictură, un concurs de desene pe teme ecologice, precum şi dezbateri privind ocrotirea şi protejarea planetei. De asemenea, au fost distribuite numeroase pliante informative cu conţinut ecologic.

În încheierea acţiunii, coordonată de prof. Elena Lepădat şi prof. Nicoleta Valuşescu, a avut loc „Marşul Verzilor”, în cadrul căruia elevii participanţi au pornit de la Bibliotecă spre Liceul Teoretic „Traian Doda” – Corp B.

În paralel, responsabilul Biroului de Protecţie a Mediului din cadrul societăţii Transal Urbis, Oana Buda-Oprean, împreună cu elevii clasei a X-a de la Grupul Şcolar Industrial Construcţii de Maşini, coordonaţi de prof. Maria Voicu, au colectat deşeurile de pe malul drept al Timişului. „Din fericire, de această dată n-am găsit cantităţi prea mari de gunoaie pe malul apei, dar am încercat să îi fac pe tineri să înţeleagă cât de important este să nu existe resturi menajere sau de orice alt fel, pe spaţiile verzi”, ne-a declarat Oana Buda-Oprean.

De altfel, mesajul întregii acţiuni s-a adresat atât copiilor, cât şi adulţilor. „Considerăm că protejarea planetei nu este o problemă care trebuie să îi intereseze doar pe ecologişti, ci şi pe copii şi pe părinţii lor. Cu toţii trebuie să punem un mare accent pe educaţia ecologică a celor mici, pentru a ne putea bucura împreună, pe termen lung, de albastrul curat al cerului”, a spus Elena Lepădat. La rândul ei, Nicoleta Valuşescu a fost de părere că natura oferă copilului un mediu ambiant plăcut, un nesecat izvor de sănătate. „Cunoaşterea responsabilă a mediului înconjurător oferă copiilor ocazia de a gândi în perspectivă, de a-şi dezvolta interesul pentru anumite aspecte din lumea înconjurătoare”, a mai precizat Nicoleta Valuşescu.

La acţiune au participat elevii claselor a IV-a A şi B de la Liceul Teoretic ,,Traian Doda” – Corp B, părinţii lor, precum şi localnici.

Carmen SENCO