Adrian Cican, posibil candidat la Primăria Caransebeş?În cadrul unei recente conferinţe de presă, primarul Caransebeşului, Felix Borcean, a răspuns unor întrebări care vizau situaţia managerului Spitalului Municipal, dar şi a relaţiilor în care se află edilul cu Adrian Cican.
Referitor la informaţiile care circulă prin oraş, conform cărora managerul unităţii medicale scrie pe reţelele de socializare din judeţul Mehedinţi şi în special din Orşova că se va întoarce în oraşul de la Dunăre, de unde, de fapt, a şi venit la Caransebeş, edilul a afirmat că îl înţelege pe Adrian Cican. „El nu poate să spună foarte ferm orşovenilor că nu va mai candida la funcţia de primar, pentru că în politică nu e bine să fii chiar sută la sută într-o anumită direcţie. Eu cred că dacă lucrurile vor sta aşa cum mi le doresc şi şi le doreşte şi managerul spitalului, el va rămâne la Caransebeş”.
Pe de altă parte, Felix Borcean a mai spus că, având în vedere activitatea eficientă pe care o desfăşoară în spital, Adrian Cican ar putea fi un potenţial candidat chiar la Primăria Caransebeş. „Eu nu am să procedez ca primarul din Orşova, care, în momentul când a simţit că se poate întâmpla un asemenea lucru, l-a dat afară de la spital. Deci managerul Cican va rămâne aici, la spital, indiferent de opţiunea sa de viitor, atâta vreme cât sunt şi eu, şi oricum mandatul său este prelungit pe şase luni, iar asta înseamnă că depăşeşte perioada alegerilor, oricând ar fi ele, la sfârşitul lui mai sau la începutul lui iunie”, a adăugat primarul municipiului.
Edilul a ţinut să lămurească şi un alt zvon care circulă prin oraş, acela că Adrian Cican ar putea fi city-manager, în cazul în care Felix Borcean ar câştiga fotoliul de primar. „Eu zic că dacă aş rămâne primar şi în următorul mandat, iar domnul Cican doreşte să rămână în Caransebeş, probabil că şi-ar dori mai mult să rămână managerul spitalului. Cred că şi financiar ar fi mai bine pentru dânsul şi este şi lucrul la care se pricepe foarte bine, şi este păcat să schimbi ceva care merge bine, doar ca să vii cu un alt manager. Eu nu văd acum, aşa cum n-am văzut nici în anii trecuţi, şanse de redresare, de management formidabil, dar acum este cel mai potrivit ca Adrian Cican să fie la spital, asta dacă doreşte să rămână la Caransebeş”, a mai spus Felix Borcean.
Sonia BERGER