1 Decembrie sportiv, la CaransebeşJoi, în prima zi a lunii în curs, în organizarea prof. Ioan Rein, la Clubul Copiilor şi Elevilor Caransebeş a avut loc „Cupa 1 Decembrie 1918” la tenis de masă, şah şi gimnastică acrobatică, concursuri desfăşurate pe categorii de vârstă şi sex. În competiţie au intrat peste 40 de elevi, de la toate şcolile din municipiu. În deschiderea competiţiei, fetele de la Cercul de gimnastică au încântat participanţii şi spectatorii cu o demonstraţie de gimnastică acrobatică şi piramide. Concursul la această probă a fost câştigat de Olimpia Heidy Rein, de la Grupa pregătitoare a Grădiniţei P.P. Nr. 5, dintre elevele ciclului primar cea mai bine pregătită s-a dovedit a fi Iudita Caraiman, din clasa a II-a de la Şcoala Generală Nr. 2, iar secţiunea „Gimnaziu” a fost câştigată de Ioana Chelu, din clasa a VI-a de la aceeaşi unitate de învăţământ.

La şah, Cătălin Niţu, din clasa a VIII-a de la Şcoala Generală Nr. 2, a reuşit să-şi învingă adversarii intraţi în concursul pentru elevii din clasele V-VIII, iar în competiţia elevilor din clasele de liceu cel mai bun s-a dovedit a fi Sergiu Veran, din clasa a XII-a de la Grupul Şcolar Transporturi Auto. Concursul de tenis de masă – fete, clasele V-VIII, a fost câştigat de Estera Gavrilovici, din clasa a VIII-a de la Liceul Pedagogic „C.D. Loga”. Edi Izvernari, din clasa a III-a de la Şcoala Generală Nr. 2, a învins în concursul de tenis de masă – băieţi, destinat elevilor din clasele I-IV, cel al elevilor din clasele V-VIII a fost câştigat de Flavius Codreanu, din clasa a VIII-a de la aceeaşi unitate şcolară, iar competiţia destinată băieţilor de liceu l-a avut învingător pe Cezar Popa, din clasa a XIII-a de la Grupul Şcolar Construcţii de Maşini. Ca de fiecare dată, a fost organizat şi un concurs de tenis de masă pentru seniori, care a fost câştigat de Nicolae Mureşan, în vârstă de 50 de ani, din Sacu.

Ocupanţii primelor trei locuri ale fiecărui concurs au primit din partea Primăriei Caransebeş premii constând în material sportiv şi diplome. Pentru această acţiune, de la bugetul local a fost alocată suma de 700 de lei.

Tiana MESNER