Zăvoiul, în… tricouri galbene de sărbătoare


Sâmbătă, 22 iunie, stadionul din Zăvoi a găzduit festivitatea de premiere a echipei „Agmonia”, din localitate, care, la finalul ediţiei 2012-2013 a Campionatului Ligii a V-a, Zona Caransebeş, a ocupat locul I şi a promovat, astfel, în Liga a IV-a. Din cele 28 de meciuri disputate, echipa campioană a câştigat 23, a remizat într-o singură partidă şi a pierdut patru întâlniri, înregistrând un golaveraj de 108-31 şi acumulând 70 de puncte.

La ceremonia de înmânare a tricourilor galbene de campioană au participat, din partea forului de specialitate, Costinel Ristache, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Caraş-Severin, şi Florin Ştiube, referent în cadrul aceleiaşi instituţii, primarul comunei Zăvoi şi totodată preşedintele clubului „Agmonia”, Ion Scorobete, consilieri locali, precum şi iubitori ai fotbalului, din localitate şi din satele aparţinătoare.

În deschidere, a avut loc un meci amical între echipa care a promovat în Liga a IV-a şi Unirea Voislova, partida încheindu-se cu scorul de 2-0 pentru gazde, golurile „Agmoniei” fiind înscrise de Gabriel Brabilă şi Valeriu Dumitru.

„Vreau să vă felicit pentru câştigarea campionatului şi promovarea în Liga a IV-a. Spun asta deoarece, la un moment-dat, am avut emoţii că nu doriţi să promovaţi, dar nu s-a întâmplat aşa, iar pentru acest lucru chiar i-am mulţumit domnului primar Scorobete. Vă urez succes în Liga a IV-a şi consider că veţi avea… Aveţi o bază sportivă bună, pe care am înţeles că o veţi dezvolta, se vede că aveţi un primar gospodar, care sfinţeşte locul, iar pentru aceasta îi acordăm domnului Ion Scorobete şi o Diplomă de Excelenţă, cu mulţumiri din partea Asociaţiei Judeţene de Fotbal”, a spus, în deschiderea ceremoniei, Costinel Ristache, preşedintele forului care conduce destinele fotbalului din Caraş-Severin.

La rândul său, preşedintele clubului şi primarul comunei, Ion Scorobete, a declarat: „Doresc şi eu să le mulţumesc băieţilor pentru efortul depus de-a lungul acestui campionat şi, după cum am promis, am terminat pe locul întâi şi am promovat. Vreau, în acelaşi timp, să mulţumesc şi membrilor Consiliului Local, care m-au sprijinit în tot acest campionat, cu cheltuielile legate de baremele de arbitraj şi celelalte costuri aferente unei echipe de fotbal. Tot împreună cu Consiliul Local vom încerca să facem un buget pentru sezonul care urmează, pentru Liga a IV-a. Joi, 27 iunie, avem programată o şedinţă de Consiliu, în care vom expune şi problema clubului, şi sper ca aleşii locali să ne sprijine la fel cum au făcut-o şi până acum. Vom încerca să aducem trei, patru jucători, astfel încât să ne menţinem în Liga a IV-a”.

În continuare, Costinel Ristache l-a premiat pe golgeterul din Zona Caransebeş a Ligii a V-a, Gabriel Brabilă, care a înscris 48 de goluri în campionatul recent încheiat şi 7 în Cupa României. Tricourile de campioni le-au îmbrăcat, sâmbătă, Alin Vasile, Marian Fodor, Gabriel Jura-Rupa, Dan Mălăescu, Aurel Ciocârlan, Marco Vasile, Vasile Sularu, Florin Adrian, Cosmin Iacomi, Răzvan Lunguţi, Gabriel Brabilă, Dănuţ Păuna, Mihăiţă Iacov, Cristian Nafiru, Ilie Bogdan, Valeriu Dumitru, Flavius Toader, precum şi antrenorul Otto (Feri) Reitmayer.

Sorin ROGOZ