Micuţii gugulani, la marea sărbătoare de la Aninoasa


Cu ocazia împlinirii a 560 de ani de la prima atestare documentară a comunei Aninoasa, în Sfânta zi de Înălţare – 13 iunie –, în această localitate a avut loc o serie complexă de manifestări cultural-artistice-sportive. Dimineaţa a început cu spectacolul „Iepuraşul Vânător”, pus în scenă de actorii Teatrului JUNIOR, dedicat copiilor.

După-amiază a avut loc o şedinţă a Consiliului Local şi decernarea Premiilor Aninoasa 2013, după care, din faţa Primăriei, s-a plecat cu fanfara către Monumentul Eroilor, unde s-a desfăşurat o slujbă oficiată de preoţii din Aninoasa, au fost rostite cuvinte alese şi au fost depuse coroane şi jerbe de flori.

De la monument, s-a dat startul participanţilor la cros, care au alergat până la Centrul Cultural Aninoasa. În frunte cu fanfara, invitaţii au pornit apoi spre Centrul Cultural, unde, după ora 18, a început spectacolul „În sat la Aninoasa”. Îndrumaţi de Viorica Mihalache, au urcat printre primii pe scenă componenţii „Clubului Victorioşilor” şi colegii lor Maria Rusnac, Elena Molea şi Robi Bojin, de la Caransebeş, Ana Popi din Torak, Serbia, şi, mai târziu, au cântat şi Ella Ţârnică şi Radhu. (M. Doman)