Trei puncte necesare ca aerul…


Millenium Giarmata – FC Caransebeş 0-1 (0-0)

Vineri, 2 mai, s-a disputat cea de a treia etapă a play-off-ului Ligii a III-a, în cadrul Seriei a IV-a FC Caransebeş jucând în deplasare la Millenium Giarmata. Întâlnirea a fost una crucială pentru gugulani, care veneau după un egal cu Vulturii Lugoj şi o înfrângere suferită în faţa celor de la Mama Mia Becicherecu Mic, ambele înregistrate pe teren propriu. Dezamăgirea pe care sportivii le-au produs-o spectatorilor care au umplut până la refuz tribunele la meciul cu Becicherecu Mic a fost motivul pentru care în sânul formaţiei antrenate de Iosif Rotariu s-a şi simţit o stare de tensiune înaintea meciului.

De menţionat că marţi, 29 aprilie, Consiliul Local Caransebeş a aprobat în unanimitate suplimentarea bugetului clubului, în vederea disputării meciurilor rămase din turneul play-off şi promovarea în Liga a II-a, primarul Marcel Vela afirmând că din această sumă fotbaliştii ar putea fi chiar premiaţi în cazul atingerii obiectivului.

În aceste condiţii, gugulanii s-au mobilizat şi au făcut un meci bun, pe care l-au dominat, victoria lor, chiar dacă a fost obţinută în minutele de prelungire, neputând fi pusă la îndoială. De altfel, ei au şi avut cele mai clare ocazii de a înscrie, prima consemnându-se în minutul 28, atunci când Suru a executat o lovitură liberă din colţul careului mare, portarul gazdelor, Bota, respingând în bara transversală. Trei minute mai târziu, a fost rândul lui Artean să pună la încercare vigilenţa goal-keeper-ului timişean, care a apărat şutul de la 20 de metri expediat de caransebeşean.

Gugulanii mai puteau înscrie în minutul 63, atunci când Roiu a rămas singur cu Bota, a încercat să-l lobeze, însă portarul gazdelor a reuşit să reţină. Goal-keeper-ul timişean s-a mai evidenţiat şi la şutul din colţul careului expediat de Vlăduţi, atunci când, cu un reflex, a reuşit să se opună deschiderii scorului.

Spre final, asaltul gugulanilor a fost total, ei mai trecând o dată pe lângă gol în minutul 85, când Vlăduţi a reluat cu capul în bara transversală centrarea venită de pe stânga, de la Poiană. Golul izbăvitor a venit în cel de al doilea minut al prelungirilor, la una dintre ultimele faze de atac ale caransebeşenilor: apărarea gazdelor a respins un corner executat de pe partea stângă, mingea a ajuns la Poiană, care a centrat în careu, Goşa a reluat cu capul de la 8 metri, Bota a respins până la acelaşi Goşa, care, cu stângul, a trimis balonul în plasă, aruncând în aer banca tehnică a gugulanilor, care s-a văzut nevoită să traverseze jumătate din terenul de joc pentru a-i felicita.

Mă bucur atât pentru victoria aceasta, cât şi pentru faptul că am reuşit să spargem seria ghinioanelor care ne-au urmărit până acum. Sper ca, de acum încolo, să avem un parcurs normal şi cred cu tărie că, în cele din urmă, ne vom atinge obiectivul, atât de dorit de iubitorii fotbalului din Caransebeş, de conducerea Primăriei, de staff-ul tehnic al echipei şi de toţi jucătorii – promovarea în Liga a II-a”, a declarat antrenorul guglanilor, Iosif Rotariu.

FC Caransebeş: Haidău, Artimon, Goşa, Petcu, Roiu, Şandru (Săulescu), Suru (Gheju), Artean, Negoescu (Constantinescu), Poiană, Steop (Vlăduţi); antrenor, Iosif Rotariu.

În etapa a III-a a play-off-ului, s-au mai înregistrat rezultatele: Mama Mia Becicherecu Mic – Vulturii Lugoj 2-0 şi FC Hunedoara – Pandurii II Tg. Jiu 2-1.

Sorin ROGOZ