FC Caransebeş şi-a spălat păcatele în… Jiu


pandurii caransebesPandurii II Târgu Jiu – FC Caransebeş 1 – 3 (0 – 2)

Privind la rezultatele obţinute în ultimul timp, trăieşti cu impresia că FC Caransebeş şi-a pus în plan să dea palpitaţii suporterilor gugulani.  După înfrângerea cu 0 – 1 suferită marţi, 6 mai, în faţa celor de la Hunedoara, în etapa a IV-a, intermediară, a play-off-ului Ligii a III-a, iată că vineri, 9 mai, atunci când puţină lume se mai aştepta, băieţii antrenaţi de Iosif Rotariu şi-au spălat păcatele în… Jiu, câştigând fără drept de apel partida cu echipa secundă a Pandurilor.

Gugulanii, din al căror „unsprezece” de bază au lipsit Şandru şi Negoescu, care au primit cartonaşe roşii în meciul cu Hunedoara, au înscris primul gol al întâlnirii disputate pe terenul sintetic din Tg. Jiu în minutul 18, dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri, lateral stânga, Vlăduţi executându-l pe Opriţa, juniorul din poarta fostei sale echipe, una care, încă de la început, a părut obosită, chiar dacă avea în teren mai mulţi tineri decât de obicei. Tot Vlăduţi a înscris şi în minutul 39, cu capul, din interiorul careului, după o centrare venită de pe partea stângă. Caransebeşenii au punctat decisiv în minutul 57, când acelaşi Vlăduţi a prins un şut excelent, din interiorul careului, care s-a dus în vinclul porţii apărate de Opriţa.

La acest scor, gazdele s-au dezmeticit, încercând să mai repare câte ceva, dar era prea târziu. Lupu i-a luat locul în teren lui Călin Cristea şi a dinamizat acţiunile de atac ale gorjenilor, iar Frunză a reuşit să marcheze în minutul 79, după un aut executat rapid, surprinzându-l ieşit pe portarul caransebeşean Haidău. Lupu a avut o ocazie excelentă de a relansa jocul pe final, dar, în loc să centreze în faţa porţii, unde un coechipier aştepta demarcat, a şutat, balonul lovind bara, astfel că scorul a rămas nemodificat până la final.

„Cel mai important lucru este că ne-am revenit repede după eşecul de acasă, cu Hunedoara, şi am câştigat. Paradoxal este că, în ultimul timp, câştigăm meciurile de afară. Probabil că presiunea şi nerăbdarea publicului caransebeşean fac ca atunci când jucăm pe teren propriu băieţii să fie crispaţi, să greşească, pentru că sunt jucători tineri, fără prea mare experienţă. În privinţa promovării, sperăm. Mai sunt meciuri, şi am spus asta pentru că îmi dă încredere evoluţia din deplasare a jucătorilor mei. Sperăm până la capăt”, a declarat, după meci, tehnicianul caransebeşean Iosif Rotariu.

Pandurii II: Opriţa, Petrache, Negrescu, Oiţă, I. Constantin, Bîrlan, Stegaru, Predescu (Lungu), Pîrcălabu (Frunză), Cristea (Lupu), Dodoi (Gavrilescu). Antrenor, Adrian Bogoi.

FC Caransebeş: Haidău, R. Artimon, Goşa, Petcu (Dubei), Roiu, Artean, Poiană, Ionescu, Săulescu (Suru), Constantinescu, Vlăduţi (Steop); rezerve: Suru, Laurenţiu, Dubei, Gheju, Doran; antrenor, Iosif Rotariu.

A arbitrat la centru Cătălin Popa, asistat la cele două linii de Romică Bârdeş şi Nicuşor Marin.

Rezultatele complete ale etapei a V-a, de vineri, 9 mai: Pandurii II Tg. Jiu – F.C. Caransebeș 1-3; Millenium Giarmata – Vulturii Lugoj 2-2; F.C. Hunedoara – Becicherecu Mic 1-2.

Etapa a VI-a, vineri, 16 mai, ora 18: Vulturii Lugoj – F.C. Caransebeş; Pandurii II Tg. Jiu – Becicherecu Mic; F.C. Hunedoara – Millenium Giarmata.

Sorin ROGOZ