Viitorul Caransebeş, la un pas de podium


Asociaţia Judeţeană de Fotbal Caraş-Severin a organizat în premieră un campionat judeţean de futsal. 41 de echipe s-au înscris la ediţia-pilot a competiţiei, al cărei turneu final s-a desfăşurat în perioada 4-6 iulie, la Sala Polivalentă din Reşiţa. Opt echipe au ajuns în turneul final, iar alte opt şi-au disputat întîietatea în cadrul Cupei judeţene de futsal. Printre acestea s-au aflat şi trei echipe din municipiul Caransebeş. Astfel, Viitorul Caransebeş a jucat în Campionat, iar CSŞ Caransebeş şi AS Morman Caransebeş au abordat întrecerea din Cupă.

Viitorul Caransebeş a fost aproape de o clasare pe podium, după ce a trecut de faza grupelor. Echipa ce l-a avut ca antrenor pe Cristian Ungur a făcut parte din Grupa B, în care a înregistrat rezultatele: 10-3 cu Forza Metalul Oţelu Roşu, 3-0 cu Chic Cafe Moldova Nouă şi 5-4 cu Rapid Buchin. Gugulanii s-au clasat pe primul loc în Grupa B şi au disputat semifinala cu AS Oraviţa, de care au fost întrecuţi cu 4-1. În finala mică, Viitorul Caransebeş a cedat cu 2-4 în faţa echipei Chic Cafe Moldova Nouă şi a ocupat locul IV.

Iată lotul echipei Viitorul Caransebeş (foto): Darius Haidău, Dan Negrei, Gheorghe Văluşescu, Cristian Ungur, Ştefan Bălan, Marius Veche, Adrian Ivanici, Marius Gheorghescu, Cosmin Negoescu, Simion Fiat, Romică Lepa. Caransebeşenii s-au ales şi cu un premiu special, Cosmin Negoescu fiind desemnat cel mai tehnic jucător al competiţiei. Campioană judeţeană la futsal în acest an este Coda Vinci Reşiţa, învingătoare cu 7-1 în finala cu AS Oraviţa.

În Cupă, CSŞ Caransebeş a fost eliminată încă din primul tur (sferturi de finală), cu scorul de 17-5, de echipa care avea să câştige ulterior întrecerea, Muncitorul Reşiţa. La fel s-a întâmplat şi cu Morman Caransebeş, eliminată de Leii din Zlatiţa, care s-au impus cu 5-2 în sferturi. Iată şi loturile celor două echipe din municipiul de pe Timiş şi Sebeş:

CSŞ Caransebeş: Valeriu Radu, Ion Bica, Denis Jurca, Marcel Rusu, Cristian Birăescu, Delian Goloşdeanu. Delegat, Toma Peica.

AS Morman Caransebeş: Marius Melenciuc, Eugen Bădeţ, Marius Bălan, Ovidiu Bălan, Dumitru Morman, Robert Covăsală, Cosmin Marina, Adrian Pârvu, Ovidiu Stanciu. Delegat, Dumitru Morman.

La finalul întrecerilor, Asociaţia Judeţeană de Fotbal Caraş-Severin a acordat cupe, diplome, medalii şi mingi, festivitatea fiind oficiată de Viorel Lolea, preşedintele forului fotbalistic judeţean. Partidele au fost arbitrate de reşiţenii Adrian Baghiu, Dorin Şelep, Dorian Micloşină, Vlad Cureteu şi Adrian Enăşescu.

Sorin ROGOZ