Get Adobe Flash player

Vulturii au plecat cu 3 puncte în gheare de la Caransebeş

FC Caransebeş – Vulturii Lugoj 1-2 (1-2)

caransebes lugoj 2În epilogul etapei a XVI-a a Ligii a III-a, FC Caransebeş a întâlnit sâmbătă, 23 martie, pe teren propriu, pe Vulturii Lugoj. Gugulanii au început în forţă, având două cornere în primele trei minute ale jocului. Pe acest fond, în minutul 7, Porcescu a recuperat o minge la centrul terenului, a avansat pe stânga, însă centrarea sa, la punctul cu var, nu a putut fi interceptată de Ganea.

După iureşul din debutul partidei, oaspeţii au echilibrat jocul, altfel unul aspru, cu intrări bărbăteşti, dar în limitele regulamentului. Scorul a fost deschis în minutul 10, de către oaspeţi, Precupanu angajându-l bine în adâncime pe Stoica, acesta a intrat în careu şi, de pe partea dreaptă, a înscris în colţul lung al porţii apărate de Cioloca. După doar 4 minute, lugojenii au beneficiat de o lovitură liberă de la 20 de metri, puţin lateral stânga, pe care a executat-o perfect Steop, jos, la rădăcina barei din dreapta lui Cioloca, eforturile goal-keeper-ului gugulan de a respinge mingea dovedindu-se zadarnice.

În minutul 32, ex-caransebeşeanul Patrona l-a faultat pe Porcescu, lovitura liberă de la 30 de metri, bine executată de Suru, pe jos, fiind apărată de portarul lugojean Rusu. După 6 minute, nou-intratul Văcărescu i-a pasat bine lui Ganea, acesta a pivotat la 18 metri, însă şutul său s-a dus peste poarta apărată de Rusu.

Oaspeţii au mai avut o fază periculoasă în minutul 44, atunci când Ploscariu a executat direct pe poartă o lovitură liberă de la marginea careului, mult în lateral stânga, însă Cioloca a scos balonul de sub bară.

Gugulanii au redus din handicap în primul din cele 3 minute de prelungiri dictate de „centralul” Dumuţă, după o fază în care Beucă a centrat pe jos, de pe dreapta, iar Văcărescu a reluat din careu, la colţul scurt, pe sub portarul Rusu.

În minutul 65, gugulanii au beneficiat de un corner de pe stânga, Suru a centrat în careu, Matei a trimis bine cu capul, însă Rusu a scos de sub transversală. După două minute, gazdele au primit o lovitură liberă de la 25 de metri, lateral-dreapta, însă Rusu a respins din nou şutul bun al lui Ganea, care se ducea sub bară.

Din acel moment, caransebeşenii au crescut constant presiunea la poarta lugojeană, practic rolurile invesându-se faţă de prima parte a jocului. Cu toate acestea, fazele cu adevărat periculoase au lipsit, cu trei excepţii.

Mai multe amănunte puteţi citi în ediţia tipărită a ziarului, care apare pe piaţă joi, 28 martie.

Traducere