Venirea iernii rectifică bugetul CaransebeșuluiO parte a vechiului Consiliu Local Caransebeș, respectiv un număr de 12 aleși municipali, s-a reunit joi, 22 octombrie, în ședință de îndată, pentru discutarea proiectului de hotărâre privind rectificarea bugetului local și a listei de investiții pe anul în curs.
Mai exact, a fost vorba despre un răspuns dat solicitării formulate de Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș privind acordarea unui sprijin financiar pentru achiziționarea a trei containere care să înlocuiască cele trei corturi de triaj epidemiologic primite de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Semenic” al județului Caraș-Severin, aflate în curtea unității medicale și care, având în vedere apropierea sezonului rece, nu mai fac față temperaturilor scăzute.
În aceste condiţii, rectificarea bugetului local presupune luarea unor sume alocate iniţial Blocului ANL de la Jupa, pentru repararea trotuarelor spre Teiuş şi pentru filtrele de la bazinele mari din cadrul ştrandului, în total 700.000 de lei, bani care vor fi împărţiţi pe alte capitole.
Unul dintre acestea vizează achiziţionarea a două containere dintre cele trei cerute de Spitalul Municipal de Urgenţă, pentru care a fost alocată suma de 47.000 de lei, cea de doua achiziţie fiind un utilaj complex de deszăpezire pentru Serviciul Public de Întreţinere şi Reabilitare, a cărui valoare se ridică la 445.000 de lei.
Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu 11 voturi pentru şi unul împotrivă, cel al consilierului PSD Valentin Dascălu, care şi-a motivat gestul prin supărarea produsă de faptul că, deşi a cerut în repetate rânduri refacerea acelor trotuare spre Teiuş, acest lucru nu s-a întâmplat, iar el nu poate fi de acord cu direcţionarea acelor bani către altă destinaţie.
Proiectul de hotărâre adoptat joi mai prevede, printre altele, şi alocarea de bani către servicii de consultanţă în proiectul european prin care vor fi achiziţionate tablete pentru elevii de la şcolile din municipiu.
Bianca METEŞ