ISU ,,Semenic” vrea SMURD în Caraş-Severin


Conducerea ISU „Semenic” se străduieşte să înfiinţeze un serviciu SMURD şi în Caraş-Severin. Deşi anunţau la începutul acestui an că nu mai avem posibilitatea să înfiinţăm o asemenea structură, după consultări cu conducerile Inspectoratelor similare din alte judeţe, conducerea ISU „Semenic” a reuşit să găsească o rezolvare şi pentru această problemă.

Potrivit col. Ion Ertatu, prim-adjunctul inspectorului-şef, există posibilitatea înfiinţării unui ONG, unde toţi cetăţenii judeţului pot direcţiona cei 2 la sută din impozitul pe profit spre această asociaţie, bani cu care se pot achiziţiona autospecialele şi tehnica necesară unui astfel de serviciu.

„În ceea ce priveşte specialiştii cu care vom lucra, vom veni cu oamenii noştri şi vom încheia un parteneriat cu Unitatea de Primiri Urgenţe din Reşiţa, pentru a ne pune la dispoziţie personalul medical calificat. Singura problemă care este mai greu de realizat priveşte autospeciala SMURD şi dotarea acesteia, posturile pentru personal fiind deja la dispoziţia noastră”, a mai spus col. Ertatu. (S. Berger)