Ca să meargă deszăpezirea


Marcel Vela a plătit amendă. A altuia…

 În perioada în care municipiul de pe Timiş şi Sebeş a fost îngropat realmente sub un strat gros de omăt, primarul Marcel Vela a dat dispoziţie ca echipele de intervenţie, maşinile şi utilajele de deszăpezit să lucreze la foc continuu. Într-una din zile, unul dintre tractoriştii care lucra de ore întregi, a atins cu lama plugului o maşină parcată în loc nepermis. Pentru acest fapt, poliţiştii l-au amendat pe bărbat, care, supărat că el a fost cel sancţionat, şi nu celălalt şofer, a plecat, hotărât să-şi dea demisia. A doua zi, a revenit însă la serviciu. Motivul? Amenda a fost plătită de Marcel Vela din propriul buzunar. (S. Berger)

O întâmplare mai puţin obişnuită s-a petrecut, nu demult, la Caransebeş. În perioada când zăpezile au îngropat pur şi simplu România, iar municipiul de pe malurile Timişului şi Sebeşului se poate spune ca nu se simţea nici el prea bine din acest punct de vedere, primarul Marcel Vela a dat dispoziţie, în cadrul şedinţelor Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, ca echipele de intervenţie, maşinile şi utilajele de deszăpezit să lucreze la foc continuu, să cureţe toate străzile şi căile de acces, şi, de asemenea, să transporte zăpada din locurile aglomerate.

Numai că, într-una din zilele în care se muncea de zor la înlăturarea stratului gros de omăt în cartierul Pipirig, Ion Borca, unul dintre tractoriştii care se afla ,,pe baricade” de ore întregi, a atins cu lama plugului o maşină parcată în loc nepermis. Poliţia Locală a luat de îndată măsuri şi l-a amendat pe acesta cu câteva sute de lei, sumă ce reprezintă o jumătate din salariul lui pe o lună. Obosit după atâtea ore lucrate, dar mai ales supărat că el a fost cel amendat, şi nu şoferul care a parcat aiurea, Ion Borca a dus tractorul la garaj şi a hotărât să-şi dea demisia.

Totuşi, a doua zi el a revenit la lucru şi şi-a văzut mai departe de treabă pe străzile Caransebeşului. Explicaţia este una cât se poate de simplă: aflând de cele întâmplate, primarul Marcel Vela i-a plătit acestuia amenda din propriul buzunar, iar Ion Borca nu a vrut să se lase nici el mai prejos şi i-a răspuns edilului-şef cu aceeaşi… monedă. Una de mare valoare.

Sonia BERGER