Jandarmii cărăşeni au o nouă conducereÎn urma recentei avansări a colonelului Alexandru Tobă în funcția de adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Române, locotenent-colonelul Ciprian Marian Petrișor a fost împuternicit la comanda Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin.
Acesta a îmbrăcat uniforma militară încă de la 14 ani. Studiile în domeniul militar, dorința de a cunoaște și a se perfecționa i-au creionat o carieră militară de succes, ocupând mai multe funcții de execuție și conducere la nivelul unității cărăşene, am fost informaţi printr-un comunicat de Instituţia Prefectului – judeţul Caraş-Severin.
În anul 1996 a fost elev al Liceului Militar „Constantin Brâncoveanu” al Ministerului Afacerilor Interne. În anul 2000 a devenit student al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București – Facultatea de drept, Arma Jandarmi. După finalizarea facultății în anul 2004, a urmat cursurile postuniversitare Relații Internaționale la aceeași instituție de învățământ. În perioada 2006-2007 a urmat studiile masterale ale Facultății de Științe Juridice – Administrație publică în contextul legislației actuale, din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” Arad. Pentru dezvoltarea personală, dar și pentru asimilarea mai multor cunoștințe în domeniul militar, în perioada 2007-2009 a urmat studiile de master la Academia de Informații „Mihai Viteazul” București, disciplina „Managementul informațiilor de securitate națională”.
Din data de 23 iulie 2004 este ofițer al Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin.
Lt.-col. Ciprian Marian Petrișor are 40 de ani și este căsătorit.
La preluarea funcției, noul comandant a declarat: „Printr-o integrare rapidă și o cooperare cât mai strânsă, voi încerca să continui activitatea dlui col. Alexandru Tobă și să acţionez pentru realizarea dezideratului comun, respectiv creșterea gradului de siguranță a cetățeanului în aceste vremuri pline de provocări”, se mai arată în respectivul comunicat.
Bogdan NAUM