Un nou proiect pentru spitalul din CaransebeşPrimăria Caransebeș a semnat, recent, cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, un nou contract de finanțare, prin care instalațiile Spitalului Municipal de Urgenţă vor fi modernizate, pentru creșterea gradului de securitate la incendii.
Proiectul este intitulat „Consolidarea infrastructurii medicale a Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș”, se derulează prin Programul Operațional Infrastructură Mare și trebuie finalizat până la 31 decembrie 2023. Vor fi montate instalații noi de detecție și avertizare la incendiu și la concentrațiile anormale de oxigen, instalații electrice de iluminat noi și va fi reabilitată infrastructura de fluide medicale.
„Spitalul este într-un proces continuu de transformare și faptul că am câștigat aceste proiecte pe fonduri europene e foarte bine. Fluidele, aparatura, faptul că schimbăm centrala, mă determină să cred că vom merge în continuare pe păstrarea acestui spital, pentru că investițiile pe care le-am făcut sunt deja foarte mari și în fiecare an o parte din buget merge către spital”, a declarat primarul Felix Borcean.
Valoarea totală a proiectului este de 11.223.069,50 lei cu TVA, iar cea eligibilă de 10,608,745.00 lei cu TVA, municipalitatea urmând să contribuie cu 614,324.50 lei cu TVA, atât cât reprezintă partea de cheltuieli neeligibile. (B. Meteş)