Se extinde şi se modernizează iluminatul public la CaransebeşLa Caransebeş, prima parte a lucrărilor de extindere şi modernizare a iluminatului public din acest an sunt aproape de finalizare. Astfel, pe Str. Laurențiu Iancu cele de modernizare au constat în montarea a 11 brațe mici pentru montarea de corpuri de iluminat, montarea a 11 corpuri de iluminat LED de 97 W, iar extinderea reţelei de iluminat public a însemnat plantarea a 10 stâlpi metalici cu înălţimea de 9 metri în fundație turnată şi montarea a 10 brațe şi 10 corpuri de iluminat LED de 97 W, iar pe Str. Carmen Sylva (Jupa) în plantarea a 8 stâlpi metalici cu înălţimea de 9 metri în fundație turnată şi montarea a 8 brațe mici pentru montarea a 8 corpuri de iluminat LED de 97 W.
În acest an – mai informează site-ul Primăriei – au mai fost introduse pe lista de investiții lucrări de extindere a iluminatului public în cartierul Racoviței şi pe străzile Al. I. Cuza, Ciprian Porumbescu şi Ștefan Jianu, în valoare de 400.000 de lei.
Totodată, în lunile mai-iunie se va şti dacă administraţia locală va primi finanțare din partea Administrației Fondului pentru Mediu pentru proiectul „Modernizare iluminat public în municipiul Caransebeș”, în valoare de 4 milioane de lei, care constă în înlocuirea corpurilor de iluminat existente, cu corpuri de iluminat cu LED și crearea unui sistem de iluminat public inteligent.
Realizarea acestui proiect ar implica o reducere cu 68% a costurilor cu energia electrică. (M. Doman)