Cursă mare pe Muntele Mic


Primul Grand Prix de Cros Montan din zonă, desfăşurat săptămâna trecută pe Muntele Mic, şi-a desemnat câştigătorii. „Cursa a fost una extrem de grea, pentru că traseul ales de noi este cel mai greu din ţară. Nici nu puteam face altfel, având în vedere că ocupanţii primelor patru locuri vor reprezenta România la Campionatul European de Alergare Montană din Turcia şi la Campionatul Balcanic de Cros din Serbia. Din păcate, atleta Ştefania Milu, dublu legitimată la CSŞ Caransebeş şi CSM Reşiţa, a ocupat locul V, ratând cu foarte puţin calificarea”, ne-a precizat după concurs antrenorul federal Cristian Dragomir, unul dintre organizatori. Cursa de 12 km a senioarelor a fost câştigată de Cristiana Frumos, de la CSM Bacău, urmată de Nicoleta Petrescu de la CS Rapid Bucureşti şi Liana Pocolţan, legitimată la CS Unirea Alba Iulia. La seniori, cel mai bun s-a dovedit a fi Ionuţ Zinca, de la CSU Craiova, urmat de Constantin Ifrim, legitimat la Ştiinţa Bacău, şi Ion Bocancea de la CS Rapid Bucureşti.

Competiţia junioarelor, desfăşurată pe un traseu la fel de greu, dar de numai 4 km, a fost câştigată de Denisa Dragomir, de la CS Muscelu Câmpulung. Locul II i-a revenit Rebecăi Rus, de la LPS Banatul Timişoara, iar pe locul III s-a clasat Adelina Moroiţa, legitimată la CS Târgovişte.

În competiţia băieţilor, pe primul loc s-a clasat Szabolcs Gyorgy, de la CSM Cluj-Napoca, acesta fiind urmat de Alexandru Staicu, atlet al CS Pandurii Târgu Jiu, şi Andrei Onofrei, legitimat la LPS Botoşani.

Ocupanţii locurilor I au fost recompensaţi cu câte 150 de lei, cei clasaţi pe locurile II au primit câte 100 de lei, iar cei care au ocupat locurile III, câte 500 de lei. „Sigur, premiile nu sunt de natură să recompenseze eforturile lor depuse nu numai în timpul concursului, ci şi în anii îndelungaţi de pregătire, dar miza, de data aceasta, a fost mult mai mare. Îi felicităm pe toţi participanţii şi le urăm succes în cele două competiţii grele care-i aşteaptă acum pe câştigători”, a mai adăugat Cristian Dragomir.

Carmen SENCO