Un drum al mătăsii spre autostradă


După ce la reuniunea de la Timișoara a Consiliului pentru Dezvoltare Regională Vest, desfășurată la sfârșitul lunii iulie, reprezentanții județelor care alcătuiesc această structură nu au ajuns la o înțelegere în privinţa proiectelor prioritare, iată că la întâlnirea de la Deva, care a avut loc la doar câteva zile distanță, când au fost supuse aprobării membrilor CDR Vest traseele de drum județean propuse la nivel regional pentru a primi finanțare în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, lucrurile au stat ceva mai bine.

Judeţul Caraş-Severin a obţinut finanţarea pentru modernizarea unor drumuri importante, printre care se numără şi DJ 684 Ruschița – Voislova, la limita cu judeţul Timiș și conexiune cu judeţul Hunedoara. Acest drum fost susținut la ședința de la Timișoara de către primarul Marcel Vela, membru al Consiliului Regional, și va lega Valea Bistrei de viitorul tronson al Autostrăzii A1, prin comuna Rusca Montană, la Deva el fiind votat în unanimitate de către toți cei prezenți la ședință. Conducerea Consiliului Județean Timiș, care inițial a avut obiecții vizavi de această propunere, a prevăzut în anexa Hotărârii Consiliului Regional continuarea acestui Drum județean și pe teritoriul județului Timiș, până la autostradă.

Sunt convins că acest drum, modernizat prin fonduri europene, va fi aidoma unui drum al mătăsii, din autostradă spre zona alpină și stațiunile turistice din Banatul de Munte. Sunt bucuros pentru faptul că membrii Consiliului regional s-au ridicat deasupra granițelor județelor și au văzut în primul rând interesele regionale, dovedind maturitate și spirit de echipă, iar cei de la ADR Vest, profesionalism și seriozitate”, a declarat Marcel Vela, primarul municipiului Caransebeș.

Sonia BERGER