CFR-ul n-a oprit în gara Scorilo Autocatania


CFR Era Comexim – CS Scorilo Autocatania III 4-0 (2-0)

La sfârşitul săptămânii trecute, s-a dat startul în Liga a V-a, sezonul 2012-2013, la fotbal. În Zona Caransebeş, pe Stadionul CFR, prima etapă a programat derby-ul municipiului, între CFR Era Comexim şi Scorilo Autocatania III, meci disputat pe o căldură sufocantă, termometrele arătând 43 de grade la ora începerii partidei.

Scorul a fost deschis în minutul 13, de Svestak, care l-a văzut pe portarul oaspeţilor ieşit şi a lobat mingea de la 35 de metri, Doran, derutat de vântul puternic, nu a intervenit, apreciind greşit traiectoria balonului, care a coborât brusc în poarta sa.

În minutul 20, Puiu a tras spre poarta lui Doran, de la 18 metri, însă forţa şutului a fost atenuată de Török, iar Doran a prins în doi timpi, de lângă bară. Ieşiţi mai curajos la joc după primirea golului, în minutul 22, jucătorii oaspeţi au beneficiat de o lovitură liberă de la 17 metri, din poziţie centrală, executată scurt de Gheorghescu, până la Rotaru, care a tras puternic, însă balonul a trecut peste poarta apărată de Jucos. În minutul următor, a fost rândul gazdelor să irosească o ocazie bună de a înscrie, atunci când Cosma l-a angajat în adâncime pe Secula, însă Doran a ieşit inspirat, a închis bine unghiul, astfel că şutul lui Secula, din 14 metri, a trecut peste poartă.

Gazdele şi-au majorat avantajul în minutul 33, după o acţiune prelungită de atac în careul advers, mingea ajunsă la Laczko fiind trimisă plasat de acesta, de la 8 metri, lângă stâlpul drept al porţii lui Doran.

Oaspeţii au replicat în minutul 37, prin Gheorghescu, al cărui şut cu boltă, de pe partea stângă, a trecut puţin pe lângă poarta apărată de Jucos. Doran şi-a mai salvat o dată echipa de la primirea unui gol, în minutul 44, atunci când a reuşit să respingă şutul de la 14 metri, al lui Puiu.

Golul cu numărul trei al gazdelor a fost înscris în minutul 51, după o pătrundere pe stânga a lui Imbre, care a reuşit să marcheze, cu toată opoziţia lui Doran, ieşit în întâmpinarea sa.

Scorul final a fost stabilit de Păunescu, în minutul 63, după ce a interceptat în careul advers o minge cu care fundaşii oaspeţilor s-au jucat, şutul său din 10 metri învingându-l pe Doran pentru a patra oară în acest meci.

Oaspeţii puteau reduce din handicap în minutul 67, şutul din careu, al lui Ioja, întâlnind stâlpul din stânga al porţii lui Jucos. Acelaşi Ioja a mai prins un şut bun două minute mai târziu, însă mingea a ocolit cu puţin poarta. Ultima ocazie a oaspeţilor i-a aparţinut lui Matiaş, care a reluat din careu centrarea de pe stânga, venită de la Gheorghescu, însă mingea, trimisă la colţul lung, a ratat ţinta cu câţiva centimetri.

În ultimul minut de joc, Dan Avram a prins o torpilă de la 30 de metri, însă Doran s-a întins ca în vremurile sale bune şi a respins în corner.

Era Club: Jucos, Cosma. Svestak (Păunescu), Nemeş, Avram, Vitan, Imbre, Puiu, Secula (Harcău), Laczko, Ardelean; rezerve: Ştioapă, Coman. Antrenor, Florin Ardelean.

Scorilo Autocatania III: Doran, Litu, Rotaru, Radu (Neghină), Urs, Benghia, Török, Matiaş, Gheorghrescu, Ioja. Antrenor, Dan Doran.

A arbitrat la centru Daniel Vârzan, asistat la cele două linii de Ionuţ Lungocea şi Ionuţ Mihăilescu.

Rezultatele complete ale etapei I, din 26 august: Vulturii PrisacaRapid Buchin 1-5; Speranţa VârciorovaAgmonia Zăvoi 0-3; Ad Mediam MehadiaTimişul Slatina Timiş 1-0; Hidrocon MargaMarmura Rusca Montană 2-0; CFR Era CaransebeşAutocatania III Caransebeş 4-0; As TeregovaVulturii Obreja 2-0; Unirea VoislovaVictoria Vârciorova 1-2; A.S. BucoşniţaNarcisa Zerveşti nu s-a disputat, din cauza lipsei unui cadru medical calificat.

Sorin ROGOZ