Trei reprize la muncă, cu Muncitorul


Scorilo-Autocatania II – Muncitorul Reşiţa 2-2

Penultimul meci de verificare dinainte de reluarea campionatului, echipa caransebeşeană Scorilo-Autocatania II l-a disputat miercuri, 9 martie, pe Stadionul ,,1 Mai” din Teiuş, în compania colegei de serie, Muncitorul Reşiţa. Cei doi antrenori, Dan Doran şi Viorel Lolea, au bătut palma pentru o partidă care să se desfăşoare în trei reprize a câte 35 de minute, tocmai pentru a avea posibilitatea să ruleze, fiecare, întregul lot de jucători avut la dispoziţie, lucru firesc, de altfel, având în vedere că mulţi sportivi sunt încă în probe, iar returul va începe sâmbătă, 19 martie.

Jocul a început în nota de dominare a oaspeţilor, care, aşa cum se ştie, au o echipă matură, majoritatea componenţilor acesteia jucând de mult timp împreună şi – lucru deloc de neglijat – a evoluat un sezon în Liga a III-a, ceea ce, la nivel de experienţă, contează. Primele faze la poarta lui Vulpescu le-am consemnat în chiar minutele 2 şi 3, când Rarinca a expediat o lovitură liberă de la 25 de metri, respinsă de apărarea caransebeşeană, după care tot Rarinca a tras bine de la 20 de metri, balonul trecând însă puţin peste poartă.

Uşor-uşor, gazdele au echilibrat jocul, iar în minutul 13 Geneţ a şutat puternic din lovitură liberă de la 25 de metri, însă Iovanovici a prins fără emoţii. Scorul a fost deschis în minutul 17, în urma unei faze lucrate la antrenament: Ştefănuţ a pasat în adâncime, printre fundaşii reşiţeni, l-a găsit bine pe partea stângă pe Puşchiţă, care, liber în careu, a trimis mingea pe lângă portarul ieşit în întâmpinare. Oaspeţii au egalat după un contraatac sută la sută nigerian. În minutul 23, Joseph a pătruns pe dreapta, a centrat în careu, de unde Gabriel a reluat în colţul lung al porţii apărate de Vulpescu. Ultima fază notabilă a primei reprize s-a petrecut în minutul 34, când lovitura liberă executată de Ştefănuţ, de la 25 de metri, a depăşit buchetul de jucători care aşteptau centrarea, l-a păcălit pe Iovanovici, dar a trecut la câţiva centimetri de bară.

Şi dacă în repriza a doua, în afară de faptul că cei doi tehnicieni au schimbat aproape toate liniile, ca la hochei, jocul s-a desfăşurat mai mult la mijlocul terenului, singura acţiune mai periculoasă fiind şutul de la 17 metri al reşiţeanului Cărăgin, ultima parte a meciului a stabilit scorul final. În minutul 85, Puşchiţă a fost faultat de Bobină în suprafaţa de pedeapsă, iar ,,centralul” Dorian Micloşină a arătat fără ezitare punctul cu var. A executat Bona, care a trimis în stânga lui Iovanovici, făcându-şi, astfel, un frumos cadou de ziua lui. Scorul final l-a stabilit Zgăbei, în minutul 92, când a reluat cu latul, de la 8 metri, cornerul executat de Călin.

Scorilo-Autocatania II Caransebeş: Vulpescu, Geneţ, Ştefănuţ, Covăsală, Ionescu, Ivanici, Vireag, Puşchiţă, Dovlete, Vulpeş, Frenţ; au mai jucat: Lepa, Urs, David, Bona, Bordânc. Antrenor, Dan Doran.

Muncitorul Reşiţa: Iovanovici, Avramovici, Bobină, Pop, Boca, Călin, Gabriel, Rarinca, Joseph, Zgăbei, Vasiliu; au mai jucat: Sturzu, Fomitescu, N. Cârjan, Burcea, Hapău, Pechia, Cărăgin, Dragu, Roman, Tolea, Popescu. Antrenori: Viorel Lolea, Adrian Cârjan.