Trei, doi, unu, zero… La Mulţi Ani, Caransebeş!


Câteva mii de caransebeşeni au ales să petreacă momentul de la cumpăna anilor sub cerul liber, în centrul oraşului, acolo unde Primăria şi Casa de Cultură „George Suru” au pregătit un program de muzică pentru toate gusturile.

Astfel, de la ora 21.15, pe scenă a urcat formaţia „In-Tense”, din Târgu Mureş. Trupa, cu un repertoriu nonconformist între stilurile hip-hop şi dance, a reuşit să adune în piaţă primii petrecăreţi. Pe scenă a urcat apoi liderul fostei trupe 3 Sud Est. Timp de aproape o oră, Laurenţiu Duţă a cântat şi a dansat împreună cu numărul tot mai mare de persoane participante la petrecerea Revelionului în aer liber. De altfel, el a rămas pe scenă şi la miezul nopţii, alături de consilierii locali şi executivul Primăriei. Cu acest prilej, primarul Marcel Vela a ţinut să adreseze un mesaj celor prezenţi. „Iată-ne la cumpăna dintre ani, aşteptând cu bucurie şi cu speranţă anul 2012. Vă mulţumim că în această seară sunteţi aici, în Piaţa Revoluţiei, vă mulţumim pentru că în anul 2011 aţi fost alături de noi şi ne-aţi încurajat, ne-aţi susţinut, ne-aţi sfătuit în tot ceea ce s-a întâmplat în municipiul nostru. Tot ceea ce s-a realizat în 2011, de la strada spre Piaţa Agroalimentară, până la amenajarea Centrului civic, de la realizarea acestui Arc al împăcării care uneşte două biserici, unicul loc din lume unde numai 8,4 m despart o Biserică Romano-Catolică de o Biserică Ortodoxă, de la realizarea Centurii de ocolire a municipiului Caransebeş până la schimbarea reţelelor de alimentare cu apă, de la asfaltarea şoselelor şi străzilor până la finalizarea şi darea în folosinţă a canalizării în Jupa, toate au fost posibile cu ajutorul cetăţenilor municipiului Caransebeş. Ştiu că în acest moment, alături de noi se află în Piaţă şi cetăţeni ai altor localităţi, care muncesc la diferite întreprinderi din Caransebeş, le mulţumesc şi lor pentru că sunt alături de noi într-un moment de bilanţ”, a spus primarul, care, apoi, împreună cu participanţii, a făcut numărătoarea inversă, urmată de un spectacol de lumină şi culoare asigurat de „Dacii” de la Orăştie.

După 20 de minute de focuri de artificii, a urmat un program de cântec, joc şi voie-bună susţinut de Ansamblul „Doina Banatului” şi invitaţii săi – Nicu Novac şi Liliana Laichici, prilej pentru cei aflaţi în centrul oraşului să joace şi să petreacă.

Pe scenă au urcat apoi, cu o oarecare întârziere datorată ceţii dense aflate pe drumul ce leagă Lugojul de Caransebeş, trupa maghiară „Duns`n Bones”, care interpretează în exclusivitate melodiile trupei Guns N`Roses. Toţi cei care se mai aflau în piaţă la acea oră târzie s-au bucurat de un recital de o calitate deosebită. Programul s-a încheiat cu tradiţionala „Periniţă”. După plecarea petrecăreţilor, ca de fiecare dată, spaţiul a rămas încărcat de cioburi de sticle şi pahare, de pet-uri, pahare de unică folosinţă şi confeti. Într-o jumătate de oră, angajaţii de la Transal Urbis au curăţat întreaga zonă.

Carmen SENCO

Foto: Doru BĂLĂŞOIU