Trasee cicloturistice pentru gugulaniÎn cadrul unei recente şedinţe extraordinare, consilierii locali au aprobat participarea municipiului Caransebeş, alături de alte unităţi administrativ-teritoriale din cadrul judeţului şi din judeţele învecinate, în vederea implementării proiectului „Amenajarea a 3.000 de kilometri de trasee cicloturistice la nivel naţional”, finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Înainte de aceasta, şi consilierii judeţeni şi-au dat acordul în privinţa acestui proiect a cărui finanţare va aduce în Caraş-Severin 50 de milioane de euro.
Traseul din vestul ţării va avea 1.837 de kilometri, din care 686 de kilometri vor fi în judeţul nostru, pe raza a 55 de localităţi.
Conform proiectului aprobat de consilierii caransebeşeni, traseul va cuprinde secţiunile EuroVelo 13 şi EuroVelo 6, precum şi secţiuni din Via Transilvanica şi Ruta naţională Carpatica.
Astfel, se vor realiza marcaje şi indicatoare (traseu sugerat pentru biciclete), precum şi reparaţii ale pistelor pentru biciclete, care au depăşit perioada de garanţie sau de durabilitate. (G. Luca)