Poliţia face curăţenie în mediul de afaceri


  În primul semestru al acestui an, la nivelul judeţului Caraş-Severin a fost începută urmărirea penală în 430 de dosare şi au fost constatate peste 600 de infracţiuni. Lucrătorii de la Serviciul de Investigarea Fraudelor (S.I.F.) din Inpectoratul de Poliţie Judeţean Caraş-Severin au acţionat pe raza întregului judeţ pentru a preveni, descoperi şi combate ilegalităţile care se comit în domeniul economico-financiar, aşa încât în sfera afacerilor şi pentru consolidarea relaţiilor comerciale ce se desfăşoară pe raza judeţului să fie menţinut un climat de legalitate.

      Astfel, ca urmare a activităţilor întreprinse, au fost constatate 612 infracţiuni, fiind începută urmărirea penală în 430 de dosare. În această perioadă, lucrătorii S.I.F. au organizat şi desfăşurat 373 de acţiuni şi verificări ce au avut ca scop prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional, acţiuni la care au participat şi specialişti din cadrul instituţiilor colaboratore, respectiv Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor, Direcţia Judeţeană pentru Accize şi Operaţiuni Vamale şi Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare.

Poliţiştii au aplicat şi 105 sancţiuni contravenţionale, în sumă de aproximativ 137.000 de lei, valoarea bunurilor ridicate în vederea confiscării fiind de aproximativ 500.000 de lei. Pentru protejarea Bugetului consolidat de stat pe linia combaterii evaziunii fiscale au fost întocmite 170 de dosare penale. Prin infracţiunile comise, Bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de aproximativ 4,5 milioane de lei, reuşindu-se recuperarea efectivă a aproape 3,3 milioane. Pentru a recupera diferenţa, au fost luate măsuri asiguratorii în aceste dosare, fiind identificate bunuri care acoperă 99 la sută din prejudiciu. (B. Naum)