În ultima perioadă, Transal Urbis Caransebeș a efectuat mai multe acțiuni de ecologizare în câteva zone de la marginea municipiului, transformate în deponee necontrolate de indivizi certați cu bunul-simț. Astfel, angajații societății au intervenit pe Str. Ștefan Jianu (ieșirea în Centură), la ieșirea din Caransebeș spre Zervești, dar și pe Str. Gării, la platforma de gunoi de la Cimitirul Catolic și pe spațiul din apropiere.
Directorul societăţii, Ovidiu Chimigeriu, ne-a informat că pe Str. Ștefan Jianu au fost colectaţi nouă saci cu deșeuri, la ieșirea din Caransebeș spre Zervești 14 saci, iar pe Str. Gării trei bene, din care una cu deșeuri reciclabile.
De asemenea, Transal Urbis Caransebeș a sesizat Poliția Locală cu privire la două persoane care au aruncat deșeuri la ieșirea din Caransebeș spre Zervești și lângă platforma de pe Str. Gării. În urma sesizărilor, persoanele respective au fost avertizate să ecologizeze zona și, ca urmare, au contractat societatea pentru a ridica deșeurile aruncate de cele două persoane în zonele amintite.
„Mulțumim pe această cale Poliției Locale Caransebeș pentru promptitudinea de care a dat dovadă în rezolvarea sesizării noastre. De asemenea, vreau să mai adaug că Transal Urbis Caransebeș va continua astfel de acțiuni şi în alte zone ale Caransebeșului în care există astfel de deponee necontrolate de deșeuri. Tot pe această cale, facem un apel la cetățenii municipiului Caransebeș să nu mai arunce necontrolat deșeuri și să apeleze la serviciile noastre în cazul în care au astfel de deșeuri și vor să le transporte la un deponeu autorizat. Totodată, vreau să fac unele precizări cu privire la sesizările făcute de mai mulți cetățeni pe rețelele de socializare și la Garda de Mediu în ceea ce privește deponeul de la Gara Țiglărie, în spatele magazinului Kaufland, cuprins în autorizația de mediu a societății noastre. În urma controlului Gărzii de Mediu Caraş-Severin din 22 august, s-a constatat că sesizările sunt întemeiate. Societatea noastră a prezentat documentele trimise încă din 24 iulie la Prefectura Caraș-Severin, Consiliul Județean Caraș-Severin, Primăria Caransebeș, Agenția Națională de Mediu, Comisariatul Gărzii de Mediu, prin care semnalam că Deponeul de la Drobeta Turnu Severin, cu care societatea noastră are contract, nu mai poate primi deșeurile transportate de la Caransebeș, din cauza unor defecțiuni tehnice la utilaje. În aceste condiții, dar și în condițiile în care Deponeul județului Caraș-Severin de la Lupac nu este nici acum funcțional, am fost nevoiți să depozităm deșeurile din Caransebeș, temporar, la deponeul autorizat de la Gara Țiglărie. În paralel, am luat legătura cu mai multe deponee din zona de vest, singurul care a acceptat să transportăm şi să depozităm deșeurile acolo fiind cel al municipiului Arad, în același timp fiind reluat și transportul deșeurilor la Turnu Severin. Așteptăm acum buletinul de analize, document obligatoriu pentru semnarea contractului cu Deponeul de la Arad, după care, din zilele următoare, vom începe transportul deșeurilor și la Arad, rezolvând în acest mod și problema deponeului de la Gara Țiglărie, unde comisarii Gărzii de Mediu au lăsat măsura ca până în data de 30 septembrie acea platformă să fie ecologizată”, a mai spus Ovidiu Chimigeriu.
Bogdan NAUM