Pompierii militari din municipiu s-au antrenat la Băile HerculaneÎn data de 28 ianuarie, cadre ale Detaşamentului de Pompieri Caransebeş au început exerciţiile de pregătire, planificate a se desfăşura pe parcursul anului 2020.
Situaţia tactică a constat în simularea unui incendiu care a izbucnit în Laboratorul de informatică al Liceului Teoretic „Hercules” din oraşul Băile Herculane şi surprinderea a doi elevi în sala de clasă.
Pompierii au intervenit de urgenţă cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de intervenţie şi salvare la înălţime, precum şi cu un echipaj SMURD, în total acţionând 11 subofiţeri şi un ofiţer, am fost informaţi printr-un comunicat al Compartimentului Informare şi Relaţii Publice al ISU „Semenic” Caraş-Severin.
Salvatorii au acţionat pentru evacuarea persoanelor surprinse de incendiu în clădirea liceului, în locuri special amenajate, pentru extragerea celor două victime blocate în interior, una dintre acestea evacuându-se pe casa scării, iar cealaltă pe fereastra de la etajul al doilea, cu ajutorul nacelei autospecialei de intervenţie, concomitent cu acţiunea de stingere a incendiului.
Au fost simulate tehnici de pătrundere şi stingere a incendiului, dar pe coloana uscată.
Exerciţiul a fost un succes, scopul final al acestuia fiind atins, respectiv exersarea tehnicii pompierilor militari în acţiuni de stingere a incendiilor şi salvarea de persoane, dar şi modul de răspuns în situaţiile de urgenţă al cadrelor didactice şi elevilor. (G.Luca)