Traficantul caransebeşean bolnav de cancer a fugit din ţară


Gruparea condusă de Puiu Stănescu a ajuns să acapareze piaţa drogurilor din Caransebeş şi s-a dezvoltat şi spre alte zone, cel mai bun exemplu fiind recrutarea unor membri din Oţelu Roşu. Gruparea s-a înfiinţat în luna octombrie 2011, pornind iniţial de la relaţia de prietenie existentă între Puiu Stănescu şi Sergiu Todor. În 5 noiembrie acelaşi an, Puiu Stănescu a fost încarcerat la Penitenciarul Timişoara şi tot la acea dată a fost eliberat fratele lui, Darius Stănescu. În această conjunctură, Puiu Stănescu a continuat activitatea infracţională prin intermediul fratelui său şi a lui Sergiu Todor. La indicaţiile lui Puiu Stănescu, Darius Stănescu şi Sergiu Todor au achiziţionat etnobotanice, cannabis şi amphetamine, de la Nicolae Căpâlnean şi Daniel Băran. Cannabisul era achiziţionat la preţul de 35 lei/gramul și era vândut cu 60 lei/gramul, au susţinut procurorii din cadrul DIICOT Caraş-Severin.

Nicolae Căpâlnean, care are 45 de ani, aducea drogurile din Spania, folosind mai multe firme de curierat. El şi-a zis că, fiind diagnosticat cu o boală incurabilă (cancer), pe care o trata în Spania, şi fiind conştient că nu mai are mult de trăit, nu are ce pierde dacă se implică în introducerea şi comercializarea de droguri de risc. Soţia sa, Latinca Jurca, a fost şi ea implicată, în sensul că ridica pachetele cu droguri trimise din Spania prin firmele de curierat. Cei doi făceau bani frumoşi din vânzarea acestor droguri.

Prin urmare, Nicolae Căpâlnean, care, aşa cum am mai spus, suferă de cancer în stare avansată, a fost condamnat la doi ani şi opt luni de închisoare de Tribunalul Caraş-Severin, numai că el e… de negăsit. Chiar dacă pedeapsa nu e definitivă, Căpâlnean a fugit din ţară, cel mai probabil în Spania. Procurorii nu au cerut arestarea sa preventivă pe durata procesului, aşa cum s-a întâmplat cu ceilalţi membri ai grupării, ci i-au impus o serie de restricţii. Traficantul nu s-a mai prezentat însă la secţia de poliţie şi a fost dat în urmărire naţională şi internaţională. (B. Naum)