Incredibilul Caransebeş


CSO Anina – ACS Viitorul 1913 Caransebeş 0-5 (0-2)

Până la urmă, meciul din etapa a VIII-a a Ligii a IV-a, de duminică, 22 octombrie, dintre CSO Anina şi Viitorul Caransebeş, de care gugulanii se temeau, s-a terminat cu bine pentru băieţii antrenaţi de Ion Bica. Ei s-au impus cu un categoric 5-0, pe fondul unui joc bun, la fel ca şi celelalte de până acum, fiind susţinuţi pe tot parcursul partidei de o inimoasă galerie, care a constituit pata galben-albastră din tribuna „Gropii cu lei” de la Anina.

Meciul a început sub semnul echilibrului, prima ocazie de gol aducând cu sine şi deschiderea scorului. În minutul 7, Neagu a primit un balon la 18 metri, central, a driblat scurt şi a trimis excelent în vinclul stâng al porţii apărate de Beldean, făcând inutil plonjonul spectaculos al acestuia.

Oaspeţii puteau să-şi majoreze avantajul în minutul 13, când au beneficiat de o lovitură liberă de la 25 de metri lateral-dreapta, obţinută de Ciucur, însă şutul foarte bine plasat al lui Dumitru a fost respins în corner, de sub bară, de acelaşi Beldean. Tot Dumitru a executat lovitura de colţ, până la Neagu, acesta i-a pasat perfect lui Imbre, care a trimis în poarta gazdelor, însă centralul Dorian Micloşină a anulat golul, pe motiv de ofsaid.

În replică, două minute mai târziu, Nicola a scăpat pe aripa stângă, a centrat pe jos în careul caransebeşean, însă mingea trimisă de Sofronie, de la 14 metri, a fost respinsă de sub transversală de Birăescu. Portarul gugulan s-a mai evidenţiat o dată în minutul 22, când a reuşit să reţină şutul bun, de la 18 metri, expediat de Dragomir.

Din acel moment, echilibrul partidei s-a rupt, caransebeşenii trecând la conducerea jocului. Astfel, un minut mai târziu, Dumitru a fost faultat de Iapă la 30 de metri lateral-stânga, lovitura liberă bine executată de Neagu fiind deviată în corner de Beldean. Lovitura de colţ bătută de Dumitru a fost respinsă de fundaşii echipei-gazdă, mingea a ajuns la Ciucur, torpila acestuia, de la 20 de metri, zguduind stâlpul stâng al porţii apărate de Beldean.

În minutul 35, Ciucur, aflat pe aripa stângă şi talonat de Bordea, a întors perfect în careul advers pentru Neagu, însă şutul acestuia, de la 14 metri, a fost scos de sub bară, cu o paradă spectaculoasă, de Beldean. Goal-keeper-ul gazdelor nu şi-a mai putut salva echipa în minutul 43, când acelaşi Neagu, excelent servit de pe dreapta de Imbre, a reluat pe jos, din interiorul careului, în stânga lui Beldean, stabilind scorul pauzei.

Partea a doua a întâlnirii a început cu o ocazie trecută în dreptul gazdelor, în minutul 57 Nicola, ajuns pe partea stângă, expediind un şut sănătos la colţul scurt, însă Birăescu a fost pe minge şi a reuşit să respingă în corner.

În minutul 61 a fost rândul oaspeţilor să treacă pe lângă gol, după o fază în care Ciucur a centrat lung de pe partea dreaptă, Dumitru a aşezat cu capul pentru Neagu, şutul acestuia, la colţul scurt, ducându-se la câţiva centimetri de ţintă.

Echilibrul numeric s-a rupt în minutul 64, atunci când Bordea l-a faultat extrem de dur, la 20 de metri, pe Ciucur, centralul Dorian Micloşină arătându-i jucătorului gazdelor direct cartonaşul roşu.

Caransebeşenii şi-au mărit avantajul în minutul 69, când Neagu, după o incursiune pe partea dreaptă, a centrat în careu, iar Jula, nemarcat, a reluat cu capul, de la 10 metri, în dreapta lui Beldean.

Cea mai mare ocazie de gol a gazdelor s-a consemnat în minutul 72, atunci când căpitanul R. Costachi a trimis o pasă filtrantă prin apărarea caransebeşeană, până la Nicola, iar acesta, rămas singur, la 10 metri, cu Birăescu, a încercat să şuteze plasat, însă portarul gugulan a reuşit să respingă cu piciorul.

Cei care au înscris au fost tot jucătorii oaspeţi, în minutul 77, atunci când Neagu a centrat perfect de pe aripa dreaptă, iar Avramovici, de la 6 metri, a reluat cu capul, la colţul scurt, plonjonul lui Beldean dovedindu-se inutil.

Scorul final a fost stabilit în minutul 79, când Ciucur, aflat pe dreapta, a centrat înalt în careul advers, fundaşii gazdelor au respins greşit, până la Avramovici, care, la 20 de metri, a avut timp să-şi aşeze balonul şi să trimită plasat, lângă bara stângă a porţii apărate de Beldean.

La final, jucătorii gugulani au salutat galeria, care a scandat, pentru prima oară după mult timp, „Suntem mândri de voi!”.

„A fost un meci de care ne-am temut, adversarii ne aşteptau foarte bine organizaţi, foarte motivaţi, dar, deşi poate mă repet, spun că suntem o echipă puternică. Am reuşit o nouă victorie în deplasare la un scor confortabil, iar meritul pentru asta aparţine întregii echipe, omogenităţii ei, precum şi calităţii jucătorilor şi antrenamentelor pe care le efectuăm. Băieţii au dat absolut totul în teren, este incredibil!”, a declarat după meci antrenorul caransebeşean Ion Bica.

CSO Anina: A. Beldean, C. Doană, A. Bordea, I. Ilie, Al. Sturzu, S. Olariu, R. Costachi, L. Iapă (min. 62, Al. Bobină), Al. Nicola, I. Dragomir, D. Sofronie (51, N. Olaru); rezervă, I. Drăghici. Antrenor, Marian Meşinschi.

Viitorul Caransebeş: C. Birăescu, M. Mariţescu, Gh. Valuşescu, G. Negrei (82, H. Bona), N. Jula (80, C. Ţuţul), Al. Ciucur, R. Covăsală, Al. Dumitru, A. Neagu, O. Bălan, N. Imbre (65, Al. Avramovici); rezerve: D. Socaci, A. Ţundrea. Antrenor, Ion Bica.

A arbitrat la centru Dorian Micloşină (Reşiţa), asistat la cele două linii de Alexandru Ilie (Bocşa) şi Răzvan Toader (Oţelu Roşu).

Observatori: Cornel Corocan şi Ion Lupşa (ambii din Reşiţa).

Sorin ROGOZ