Traficanţii de droguri din Caransebeş – pedepse cu suspendare


Recent, procurorii DIICOT au identificat şi trimis în judecată pentru trafic de cannabis trei tineri. Este vorba despre Cristian Cătuţa şi de fraţii Cornel şi Dorin Mateescu, despre care existau informaţii că vând droguri, în special în Caransebeş. În mai multe rânduri, aceştia au plasat droguri de risc investigatorilor sub acoperire şi se pare că aveau o cultură de cannabis care a fost compromisă odată cu începerea lucrărilor la Centura ocolitoare a oraşului.

Cristian Cătuţa şi fraţii Cornel şi Dorin Mateescu au intrat în atenţia procurorilor de la Crimă Organizată după ce unul dintre ei a fost audiat ca martor în dosarul traficanţilor de la „Million” şi din zona restaurantului „Nord”. Este vorba despre tinerii Ioan Andrei, Alexandru Ioja, zis „Geană”, şi Ion Librimir, zis „John”. Aceştia au avut o atitudine sinceră în faţa instanţei, au colaborat cu organele de anchetă şi au primit pedepse cu suspendare, în timp ce Cătuţa, Cornel şi Dorin Mateescu au ajuns şi ei în boxa acuzaţilor, fiind judecaţi în stare de libertate.

În data de 7 februarie, la Tribunalul Caraş-Severin s-a judecat fondul cauzei, instanţa pronunţându-se în cazul lor. Astfel, fraţii Cornel şi Dorin Mateescu au primit doi ani cu suspendare, sub supraveghere pe o perioadă de cinci ani, iar Cristian Cătuţa – un an cu suspendare şi o perioadă de supraveghere de trei ani, şi asta deoarece, fiind minor în momentul comiterii infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi deţinere de droguri în vederea consumului propriu, ambele în formă continuată, pedeapsa i-a fost înjumătăţită, ne-a informat avocatul acestuia, Cosmin Bolosin. Sentinţa poate fi atacată cu apel de către procurorii care au instrumentat cazul, în termen de 10 zile.

Reamintim că, în luna martie a anului trecut, procurorii DIICOT au destructurat o grupare infracţională organizată, specializată în traficul de droguri. Fraţii Stănescu, Daniel Berari, Daniel Băran, Sergiu Valentin Todor, Nicolae Căpâlnean şi Latinca Jurca au fost cu toţii condamnaţi, iar unii dintre ei au mărturisit că pe raza oraşului mai sunt şi alţi „vânzători de iluzii”.

Sonia BERGER