Cu pistoalele, la furat de motorină


În seara zilei de 31 martie, în jurul orei 23, Poliţia Municipiului Caransebeş a fost sesizată prin Apelul unic de urgenţă despre faptul că, în cartierul Pipirig, un grup de tineri se aflau lângă un autocamion, încercând să sustragă carburant, iar în momentul când au fost surprinşi, aceştia au părăsit zona cu un autoturism.

În urma activităţilor desfăşurate de către poliţişti, autoturismul a fost depistat şi oprit pe strada Tudor Vladimirescu. În maşină au fost identificaţi trei tineri (o fată şi doi bărbaţi) cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani, toţi cu domiciliul în Reşiţa. În urma audierii, aceştia au recunoscut că au încercat să sustragă motorină din autocamionul parcat în cartierul Pipirig, în autoturism fiind găsite patru bidoane din plastic goale, care emanau miros de motorină, un furtun de doi metri, un număr de opt peturi de suc a câte doi litri, şi şase treninguri de diferite mărimi şi culori. Cu privire la provenienţa celor şase articole sportive, tinerii au declarat că le-au cumpărat din Bulgaria, iar sucurile au recunoscut că le-au sustras din vitrina unui chioşc din Băile Herculane. De asemenea, în poşeta tinerei au fost găsite două pistoale marca EKOL SPECIAL şi EKOL VOLGA, ambele de calibrul 9 mm, şi un număr de 10 cartuşe cu bilă, despre care făptaşii au declarat că le-au cumpărat de la o tarabă din Bulgaria.

Pe numele lor a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de furt şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. (C. Senco)