Ştefan Isac, Cetăţean de Onoare al Caransebeşului 1În ultima şedinţă, consilierii locali au aprobat cu unanimitate de voturi proiectul de hotărâre privind acordarea titlului de „Cetăţean de Onoare al municipiului Caransebeş” lui Ştefan Isac, pentru întreaga activitate desfăşurată de-a lungul vieţii, el fiind un promotor al cântecului bănăţean.
Ştefan Isac s-a născut în data de 16 mai 1946, în satul Ilova, comuna Slatina-Timiş. Debutul artistic s-a petrecut în anul 1964, pe scena Casei de Cultură din Caransebeş, odată cu participarea la concursul intitulat „Tinere talente“, unde a obţinut locul I, fiind astfel apreciat de dirijorul şi directorul ansamblului „Doina Banatului”, Nicolae Perescu. De-a lungul timpului, a colaborat cu o serie de ansambluri din întrega ţară, participând şi la turnee atât în România, cât şi în străinătate.
Anul 1976 avea să-i aducă lui Ştefan Isac înregistrarea primului disc, la Electrecord.
El este membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România, iar în urma activităţii susţinute în domeniul muzicii populare autentice, acesta a fost distins în cariera sa cu mai multe diplome şi premii de excelenţă.
Alături de munca sa din domeniul muzical, interpretul de folclor Ștefan Isac desfăşoară o activitate intensă şi în domeniul literelor. Artistul popular a scris două volume intitulate „Pe urmele «Doinei Banatului» şi ale slujitorilor ei”, care s-au bucurat de un real succes în rândul cititorilor.
Mai mult, interpretul de folclor este şi autorul volumului „Un om, un nume”, în care prezintă personalităţile marcante din mai multe domenii de activitate din zona capitalei Ţării Gugulanilor. Ultima sa carte, ieşită de sub tipar la Editura Uniunii Ziariştilor Profesionişti în urmă cu doar o lună, poartă un titlu inedit – „Ştefan Isac, omul şi artistul”, fiind un volum autobiografic.
Venerabilul folclorist şi scriitor este „Senior al Culturii Caraş-Severinene”, titlu acordat pentru munca depusă în slujba domeniului artistic și cultural al locului.
Bianca METEŞ


Un gând despre “Ştefan Isac, Cetăţean de Onoare al Caransebeşului

Comentariile sunt închise.