Tineri şi neliniştiţi


Scorilo-Autocatania II – AS Oraviţa 6-1 (2-0)

Sâmbătă, 4 iunie, s-a disputat ultimul act din Liga a IV-a Caraş-Severin, în cadrul căruia cea de doua echipă a clubului caransebeşean Scorilo-Autocatania a întâlnit pe teren propriu pe AS Oraviţa. Cea mai tânără echipă a seriei, care, în ultima perioadă a folosit mulţi băieţi sub 20 de ani, cărora tehnicianul Dan Doran le-a arătat încredere, a încheiat returul cu o victorie, şi nu una obişnuită, ci un succes care nu a lăsat loc de nicio interpretare.

Meciul, desfăşurat pe o căldură sufocantă, a fost la discreţia gazdelor din primul până în ultimul minut. Era doar minutul 3 când Boureanu, talonat de Seliman şi Duma, a plecat de la centrul terenului şi, ajuns la limita careului, a tras puternic, portarul Buteică respingând în corner. Lovitura de colţ a fost executată de acelaşi Boureanu, până la Frenţ – care, după o vreme în care a fost folosit mai retras de Dan Doran, a revenit în linia întâi –, lovitura de cap a acestuia fiind reţinută de Buteică. Un minut mai târziu, Flori a fost angajat cu o pasă peste întreaga apărare orăviţeană, a pătruns în careu, însă şutul său, de la 8 metri, a lovit bara.

După primul sfert de oră, Lepa a ieşit la rampă, având două bune ocazii de a înscrie. În minutul 15, după ce a dejucat pasul la ofsaid al apărării oaspete, a pătruns în careu, a întors elegant, din corp, un fundaş advers, însă şutul său de la 10 metri a trecut pe lângă. În minutul 17, acelaşi Lepa l-a fentat pe Sârbu, la 20 de metri, a tras cu pământul, însă balonul a şters bara din stânga a porţii lui Buteică. Gazdele au mai beneficiat de două lovituri din preajma careului advers, prima în minutul 18, când şutul lui Dovlete, de la 22 de metri, a fost respins cu pumnii de portarul orăviţean, şi a doua în minutul următor, când Dovlete a mişcat pentru Boureanu, însă şutul acestuia a trecut peste transversală.

Cei doi aveau să fie şi proteagoniştii primului gol al întâlnirii, când, în minutul 27, Dovlete l-a angajat cu o pasă filtrantă pe Boureanu, iar acesta l-a executat pe Buteică cu un şut în colţul lung, fără speranţe pentru goal-keeper-ul oaspeţilor. Dominarea gazdelor a continuat, astfel că, în minutul 32, Boureanu a trimis, din aut, în careu, la Frenţ, acesta a întors la Flori, care a şutat năprasnic de la 14 metri, însă mingea a trecut razant cu transversala. Caransebeşenii au mai ratat câteva ocazii prin Vireag – lovitură cu capul, din 10 metri, puţin pe lângă, în minutul 36, şi prin Flori, care, în minutul 39, a reluat cu capul, puţin pe lângă, centrarea venită de la Boureanu.

Cea mai frumoasă fază a meciului s-a consumat în minutul 44, atunci când gazdele au reuşit o ţesătură de pase pe traseul Lepa-Boureanu-Vireag-Lepa, acesta din urmă a centrat de pe partea stângă, la 8 metri, de unde Vireag a înscris relaxat, cu capul, în stânga lui Buteică.

Şi după reluare, tot caransebeşenii au controlat jocul. În minutul 56, Ivanici l-a angajat excelent în adâncime pe Lepa, rămas singur cu portarul, la 8 metri, însă Buteică a reuşit să respingă cu piciorul. Goal-keeper-ul orăviţean avea să fie învins, totuşi, în minutul 64, după un corner la care Andriţoiu, de la oaspeţi, s-a accidentat în urma unui duel arerian, mingea a ajuns pe dreapta, la Ştefănuţ, care, de la 9 metri, a trimis-o în plasă. Cel de al patrulea gol al gazdelor a venit în minutul 70, când Lepa a fost angajat cu o pasă de 40 de metri, dată peste apărarea oaspete, şi, rămas singur cu Buteică, a înscris pe lângă acesta.

Socaci s-a evidenţiat în minutele 80, la o fază în care l-a blocat bine pe Cherechiş, scăpat singur în careul caransebeşean, şi 84, când l-a deposedat ca un fundaş, cu piciorul, la 12 metri, pe acelaşi Cherechiş. Gazdele şi-au văzut în continuare de atac, iar în minutul 85, Dovlete, scăpat singur pe dreapta, a centrat perfect în careu, pe jos, la Belcotă, care a trimis cu latul, de la 8 metri, în stânga lui Buteică, ducând scorul la 5-0. Oaspeţii au înscris golul de onoare în minutul 87, după ce mingea şutată de Bătrânu l-a lovit în mână de Vulpeş, aflat în careu, ,,centralul” Bogdan Medar acordând penalty, transformat de acelaşi Bătrânu. Ultimul gol al meciului l-a înscris Păvălan, în minutul 90, după o fază în care a trecut elegant de Caşeru şi de Andriţoiu, după care l-a învins cu un şut pe jos, de la 12 metri, pe Buteică.

Scorilo-Autocatania II: Socaci, Ştefănuţ, Urs, Puşchiţă, Flori (Vulpeş), Dovlete, Ivanici (P. Isac), Lepa, Vireag (Belcotă), Frenţ, Boureanu (Păvălan). Antrneori: Dan Doran, Florin Bistrian.

AS Oraviţa: Buteică, Sârbu, Andriţoiu, Seliman, Duma (Pistrilă), Caşeru, Băcilă, Păuţu, Stanciu, Cherechiş, Bătrânu.

A arbitrat la centru Bogdan Medar, asistat la cele două linii de Bogdan Tudor şi Daniel Bistrian.

Observatori: Gheorghe Simion, Milică Păunescu.

Cea mai tânără echipă a seriei, Scorilo-Autocatania II, termină astfel acest campionat pe un onorant loc 6, cu un total de 50 de puncte.

Pagină realizată de Sorin ROGOZ