Timpul, reflectat la muzeul caransebeşean


Joi, 15 februarie, începând cu ora 13, Muzeul Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă Caransebeş, cu sprijinul Consiliului Judeţean Caraş-Severin, organizează, în incinta instituţiei de cultură din municipiu, vernisajul expoziției de artă Reflexe în Timp. Aceasta cuprinde o serie de tablouri (pictură contemporană) și obiecte de ceramică.

Exponatele aparțin Ioanei Stepanov, unul dintre artiştii pentru care exerciţiul asupra materialului ceramic nu a însemnat o exacerbare a calităţilor figurative, lucrările sale fiind arhitecturi, volume ce ni se impun prin acurateţe, sobrietate şi, de multe ori, o problematică nespecifică ceramicii, Victoriei Ileana Dragomirescu – artist plastic, profesor de pictură și desen în cadrul Liceului „Nicolae Tonitza din București, care a participat la zeci de expoziţii în Bucureşti şi în ţară, fiind prezentă la multe expoziţii de grup în străinătate şi la zeci de colonii de creaţie, și Ioanei Mihăescu, arhitect și artist plastic, care în cei 30 de ani de activitate a reuşit să-şi deschidă câteva expoziţii personale de pictură, de acuarelă, atât în ţară cât şi în străinătate.

Scopul acesteui eveniment este crearea unui mediu favorabil pentru expunere şi comunicare între artiştii plastici şi participanţi.

Partenerii media ai acestui eveniment sunt: Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România, Caraş-Severinul în 7 Zile, Express de Banat, TVR Timişoara, Banat Tv, Info CS, Radio Reşiţa, Ziua de Vest şi Caraş Online.

Mădălina DOMAN