Ploaia de goluri a răcorit atmosfera pe „Gloria”Progresul Ezeriş – CSO Anina 9-2 (5-1)
În etapa cu numărul 26, ultima a campionatului Ligii a IV-a, Progresul Ezeriş a întâlnit sâmbătă, 8 iunie, pe Stadionul Gloria din Reşiţa, acolo unde îşi susţine meciurile de pe teren propriu, pe CSO Anina, partida, deşi desfăşurată pe o căldură sufocantă, fiind una spectaculoasă, cu două goluri de excepţie, câte unul de fiecare parte.
Gazdele au început tare şi au trecut, chiar din startul întâlnirii, de două ori pe lângă gol, o dată în minutul 2, când Simion a centrat de pe partea dreaptă, iar fundaşul Fule a deviat periculos spre propria poartă, însă tânărul goal-keeper al Aninei a reuşit să devieze în corner, şi a doua oară în minutul 4, atunci când Guţu a centrat de pe aceeaşi parte dreaptă, însă Cocoşilă a ajuns cu câteva fracţiuni de secundă mai târziu la întâlnirea cu mingea, şutul său din cădere ducându-se la câţiva centimetri de ţintă.
Scorul a fost deschis în minutul 12, când Ciurea l-a angajat excelent în adâncime pe Marişescu, iar acesta, deşi talonat de Fule şi de Rus, a trimis un lob din marginea careului, învingându-l pentru prima oară pe Ştefoni.
Oaspeţii au egalat după doar două minute, în urma unui corner executat de Amariei de pe partea dreaptă, mingea a ajuns la Rus, în marginea careului, acesta l-a văzut bine pe Popa la 11 metri, i-a pasat, iar jucătorul Aninei a trimis în plasă pe lângă Andrici.
Băieţii antrenaţi de Adrian Enăşescu şi-au mărit avantajul în minutul 22, printr-un gol superb, marcat direct din corner de Cocoşilă, care a trimis de pe dreapta în vinclul de la colţul lung al porţii tânărului Ştefoni.
Gazdele au mai înscris o dată în minutul 30, după o pasă de pe stânga adresată de Ciurea lui Cocoşilă, şutul plasat al acestuia, din marginea careului, la colţul lung, neputând fi parat de Ştefoni, care a atins mingea cu vârful degetelor.
Asaltul celor de la Progresul a continuat, iar în minutul 33 Rusnac, aflat pe stânga, a pasat în centru pentru Ciurea, şutul de la 18 metri al căpitanului gazdelor, deviat de un apărător, păcălindu-l pe Ştefoni, care s-a văzut nevoit să scoată din nou mingea din plasă.
Scorul pauzei a fost stabilit un minut mai târziu, de acelaşi Ciurea, care, angajat în adâncime de Marişescu, l-a lobat de la 16 metri pe Ştefoni, care îi ieşise în întâmpinare.
Repriza a doua a început cu o ocazie cât roata carului a gazdelor, în chiar primul minut Guţu expediind un şut la colţul lung de pe partea dreaptă, balonul a lovit bara şi a ajuns la Simion, care, de la doar 6 metri, a trimis cu latul mult peste poarta adversă. Acest lucru nu a fost însă o problemă pentru cei de la Ezeriş, care au înscris totuşi în minutul 50, prin Cocoşilă, care, angajat în adâncime de Sîrbu, a intrat în careu şi a şutat din alergare, învingându-l încă o dată pe Ştefoni.
S-a făcut 7-1 două minute mai târziu, când Simion a pătruns pe dreapta, a centrat în careu, iar Rusnac a reluat plasat de la 12 metri, în dreapta portarului oaspeţilor.
Gazdele au înscris din nou în minutul 62, în urma unei faze în care Albu a centrat de pe aripa stângă, iar Marişescu a pus latul la 8 metri, învingându-l iarăşi pe tânărul Ştefoni.
Şi, chiar dacă la acest scor elevii lui Adrian Enăşescu nu s-au mai concentrat ca până atunci, ei şi-au mărit totuşi avantajul în minutul 76, în urma unei faze frumoase, când Sîrbu a executat o lovitură liberă de la 25 de metri până la Marişescu, pe partea dreaptă, iar acesta a centrat în mijlocul careului, de unde Simion a reluat imparabil, cu latul, în plasă.
Celălalt gol spectaculos al partidei s-a marcat în faza imediat următoare, atunci când Anina a repus mingea în joc de la centrul terenului, aceasta a fost mişcată, iar Cuzma a şutat direct în poarta gazdelor, surprinzându-l total pe Andrici.
Progresul Ezeriş: D. Andrici, F. Guţu, M. Albu, R. Gherghel, M. Curcudel (min. 65, A. Spătaru), R. Ciurea (75, F. Burdan), F. Rusnac, I. Simion (78, P. Corneanu), Al. Cocoşilă (58, I. Budai), H. Marişescu, A. Sîrbu; rezerve: I. Botiz, C. Şodâncă. Antrenor, Adrian Enăşescu.
CSO Anina: I. Ştefoni, S. Jurchescu, L. Fule, A. Pruteanu (46, R. Lupu), R. Rus (63, E. Văduva), A. Savici, D. Gherman, C. Cuzma, D. Amariei, M. Cîrpaciu, S. Popa. Antrenor, Rafael Lupu.
A arbitrat la centru Roberto Svatsinka, asistat la cele două linii de Claudiu Gogu şi Leonard Stoian.
Observatori: Marius Popescu, Silviu Haramuz.
Sorin ROGOZ