Timp de două zile, la ,,Târgul gugulanilor”,Caransebeşenii au dat onor şi… distracţie la General!


La sfârşitul săptămânii trecute, la Caransebeş a avut loc prima ediţie a acţiunii intitulate ,,Toamna la gugulani”. În zona Parcului ,,General Ioan Dragalina” au putut fi gustate şi cumpărate pastramă de oaie, brânză şi caşcaval de Sibiu, legume, produse de panificaţie, mici, frigărui, colaci secuieşti, bere şi ţuică, şi au putut fi admirate produse ale meşterilor populari din ţară, toate garnisite cu muzică şi distracţie din plin. Partea artistică a fost susţinută de trupa ,,Impact” şi de Puya în prima seară, pentru ca seara de duminică să fie rezervată muzicii populare, pe scenă urcând, printre alţii, Lucian Drăgan, Ştefan Isac şi Lenuţa Ciuta. (C. Senco)

Pastramă de oaie, brânză şi caşcaval de Sibiu, legume, produse de panificaţie, mici, frigărui, colaci secuieşti, bere, ţuică, produse ale meşterilor populari din ţară, gablonţuri, muzică şi distracţie. Aşa a arătat timp de două zile zona Parcului ,,General Ioan Dragalina” din Caransebeş. Toate acestea, reunite în cadrul primei ediţii a „Târgului gugulanilor”. „A fost prima acţiune de acest gen în municipiul nostru şi, de această dată, am vrut să vedem cum apreciază populaţia iniţiativa noastră, dar sunt convins că acţiunea a fost bine primită. Asta şi pentru că am reuşit să aducem acasă la noi producători din mai multe colţuri ale ţării, care n-au venit cu mâna goală, ci cu produse tradiţionale specifice zonelor din care aceştia provin. Pe de altă parte, această acţiune nu are nimic în comun cu manifestarea deja tradiţională la Caransebeş, <<Sărbătorile Cetăţii>>, care are mai mult un caracter cultural şi istoric. Tocmai de aceea, cred că ediţia viitoare a târgului se va desfăşura undeva în zona pieţei centrale e municipiului”, ne-a declarat Ioan Cojocariu, directorul Casei de Cultură „George Suru”, organizator, alături de Primăria Caransebeş, al acestei acţiuni.

Manifestarea nu a costat bugetul local niciun ban, trupele care au concertat fiind susţinute de un către un organizator, care, în schimb, a primit câteva locuri pentru activităţi comerciale, restul fiind încasate de către administraţia locală, care a făcut şi venituri la buget cu această ocazie.

Întreaga acţiune a fost completată de spectacole de muzică uşoară şi populară. Sâmbătă seara, pe scenă au urcat membrii trupei „Impact”, urmaţi de solistul Puya (fost membru al formaţiei ,,La Familia”). Duminică-seara a fost destinată iubitorilor muzicii şi jocului popular. Spectacolul a fost asigurat de Lucian Drăgan, Ştefan Isac, Lenuţa Ciuta, Norica Haţegan, Ansamblul „Doina Banatului” şi grupurile de dansatori ai Ansamblurilor folclorice din Caransebeş şi Vârciorova.

Carmen SENCO