Teregova, premiată la „Memoria Holocaustului”


Eleva Cătălina Lungu, din clasa a VII-a, de la Liceul Tehnologic „Sf. Dimitrie” din Teregova, a reprezentat judeţul Caraş-Severin la etapa naţională a Concursului „Memoria Holocaustului”, secţiunea pentru gimnaziu. Ediţia 2014 a acestei competiţii şcolare s-a desfăşurat în perioada 14-17 iulie, atât la Surduc, cât şi la Lugoj, în judeţul Timiş, reunind 40 de elevi de gimnaziu (clasa a VII-a), respectiv 38 de elevi de liceu (clasa a X-a/XI-a) şi peste 30 de profesori din toată ţara.

După susţinerea probei teoretice, care a constat într-un set de întrebări referitoare la problema Holocaustului, şi a celei practice, în urma căreia elevii au fost evaluaţi pentru realizarea unei lucrări plastice pe aceeaşi temă, eleva Cătălina Lungu s-a clasat pe locul al IV-lea, obţinând o binemeritată „Menţiune”. Acest rezultat a plasat Caraş-Severinul între judeţele performante la această întrecere naţională.

Numărându-se printre câştigătorii ediţiei a V-a a Concursului Naţional „Memoria Holocaustului”, cu ocazia premierii, eleva din Teregova a urcat pe scena Teatrului Municipal „Traian Grozăvescu” din Lugoj, joi, 17 iulie, alături de cei mai buni elevi ai acestui concurs, prezente fiind şi o serie de personalităţi precum omul de afaceri Steven Auşnit, David Field, Mark Beretz, directori la Memorial Library New York.

După festivitate, în mod special, Cătălina Lungu a fost felicitată şi recompensată cu un frumos buchet de flori, de către Elisabeth Ungureanu, reprezentant al Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din Bucureşti „Elie Wiesel”. De altfel, această instituţie, împreună cu Ministerul Educaţiei Naţionale, Memorial Library New York şi Precept Ministries Surduc au organizat întregul eveniment.

Prof. Dr. Gabriela-Violeta BICA