Talisman cu îngeri pentru micuța Patricia, din Caransebeș


ingeri talisman

La sfârşitul săptămânii trecute, cunoscuta trupă Talisman, în parteneriat cu Primăria Caransebeș, a organizat în zona Centrului Istoric – Parcul „Gen. Ioan Dragalina” un turneu caritabil pentru a veni în ajutorul micuței Anne Mary-Patricia, în vârstă de doar trei luni, din municipiu,  astfel încât fetița să poată duce o viaţă normală. Ea a fost diagnosticată cu o boală foarte gravă – sindactilie şi megadactilie, ceea ce înseamnă degetele lipite atât la mâini, cât şi la picioare – şi necesită mai multe operaţii de urgenţă, pentru care ar fi nevoie de cel puţin 5.000 de euro, bani pe care, din păcate, familia Volcovinsci nu îi are.

Timp de trei zile, pe scenă au evoluat o serie de solişti de muzică populară, iar sâmbătă seară a avut loc momentul cel mai aşteptat, când pe scenă au urcat cei de la trupa Talisman, care, aşa cum era de aşteptat, având în vedere evoluţia lor de anul trecut, au făcut spectacol la Caransebeş.

„Acest turneu este la a treia ediţie, dar nu este al treilea an consecutiv când îl efectuăm. Prima ediţie a avut loc în 2010 şi a cuprins un turneu de doar zece oraşe. Eram la prima încercare de acest gen şi nu ştiam exact cum să ne organizăm. Am învăţat din mers şi, văzând că lucrurile se desfăşoară bine, că am reuşit să ajutăm destul de mulţi copilaşi bolnavi din ţară şi că empatia oamenilor e cu atât mai mare cu cât ei sunt aleşi din oraşul în care are loc evenimentul, am hotărât că turneul merită continuat. În 2014, anul trecut, am organizat cea de a doua ediţie, care a cuprins de această dată 15 oraşe, o ediţie reuşită, un caz reuşit zic eu, al unui băieţel din Buzău, Mihăiţă, cu grave probleme neuromotorii şi de vedere, pentru care era nevoie să se adune o sumă destul de mare, 65.000 de euro, pentru operaţie şi tratament. Până la finalul turneului am reuşit să strângem această sumă, iar el a plecat la operaţie în Statele Unite şi s-a întors, la începutul acestui an, în mare parte însănătoşit. Anul acesta am hotărât că turneul nostru merită extins, astfel că am stabilit un număr de 30 de localităţi. Este un turneu mare, singurul de această factură din ţară. Spectacolul de la Caransebeş este unul deosebit, fiindcă ne-am împrietenit cu oamenii de aici încă de anul trecut, când ne-am convins că ei sunt dornici atât de spectacol, cât şi de a ajuta copiii. Anne Mary-Patricia are probleme grave de sănătate, zic eu, ea nu-şi poate dezlipi degeţelele nici de la mâini, nici de la picioare, şi necesită patru operaţii, câte una pentru fiecare membru. Vreau să spun că am şi vorbit deja cu un medic de la Cluj, foarte bun pe partea de chirurgie, şi intervenţia se va realiza, cu sprijinul financiar pe care îl vom obţine după concertul de la Caransebeş”, ne-a declarat Alin Oprea, liderul trupei Talisman, sâmbătă, înaintea concertului susţinut pe scena amplasată în faţa Parcului „Dragalina”.

Sonia BERGER

Vom reveni cu un reportaj mai amplu de la acest eveniment caritabil, dar și cu povestea emoționantă, spusă de Alin Oprea, a gestului care a dus la nașterea acestui turneu, în ediția tipărită a ziarului nostru, care va apărea pe piață joi, 13 august.