Seminar al lucratorilor în turism, la Muzeu


Joi, 20 februarie, la ora 14, în organizarea Muzeului Judetean de Etnografie si al Regimentului de Granita Caransebes, în parteneriat cu Muzeul National Pozarevac, va avea loc, la sediul Muzeului din str. G-ral Ioan Dragalina, nr. 2, Seminarul lucratorilor din turism, din cadrul proiectului transfrontalier ,,Imperium Romanum”, finantat prin Programul de cooperare transfrontaliera România – Republica Serbia, Axa prioritara 1: Dezvoltare economica si sociala, Masura 1.2 – Dezvoltarea sectorului turism, inclusiv consolidarea identitatii regionale în zona de granita ca destinatie turistica.
Activitatea se înscrie în obiectivul general al proiectului: dezvoltarea turismului în regiunile de granita, prin promovarea patrimoniului cultural si istoric al regiunilor Branicevo si Caras-Severin.
Din partea Muzeului Judetean de Etnografie si al Regimentului de Granita Caransebes, la actiune participa specialistii în domeniul arheologiei si istoriei, care vor prezenta stadiul actual al siturilor arheologice si culturale din judetul Caras-Severin. Împreuna cu lucratorii din turism, se încearca elaborarea unei strategii coerente în ceea ce priveste turismul cultural al judetului Caras-Severin. (M. Doman)