Cui îi place-n Danemarca…


Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă în agricultura unor state europene au acum o nouă şansă. Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) organizează, în data de 10 martie, Bursa locurilor de muncă pentru sectorul agricol din Danemarca. Se oferă 200 de locuri de muncă la recoltarea fructelor şi legumelor, 10 posturi pentru şoferi de tractor, camion ori autobuz, care, pe lângă culesul propriu-zis, trebuie să poată lucra şi ca şoferi, iar două locuri sunt pentru specialişti in irigaţii.

Candidaţii trebuie să aibă minimum 18 ani, să deţină cunoştinţe medii de limbă engleză şi să se bucure de capacitatea de a face faţă la munci fizice dificile. De asemenea, experienţa anterioară în fermele daneze constituie un avantaj.

Cei interesaţi se pot prezenta cu cartea de identitate, în original şi copie, la consilierul „EURES” din cadrul AJOFM, pentru a participa la o preselecţie referitoare la cunoştinţele de limba engleză. Cei care vor trece acest test îşi vor posta online CV-ul, în limba engleză, pe site-ul oficial danez: www.seasonalwork.dk, până în data de 21 februarie. Persoanele selectate de angajatorii danezi pentru a participa la bursă vor fi anunţaţi de către consilierul „EURES”. Informaţii suplimentare se pot obţine de la sediul AJOFM din Reşiţa, Strada Traian Lalescu, nr. 17, etajul II, Compartimentul „EURES”, telefon 0255/212160. (C. Senco)