„Semenicul”, al treilea ca „înălţime” în sud-vest


Cea de a treia etapă a Concursului Serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă, cea pe zona de sud-vest, s-a desfăşurat, timp de două zile, la sfârşitul săptămânii trecute, gazdă fiind de această dată la Detaşamentul de Pompieri din Caransebeş. În prima zi, pe Stadionul CFR din municipiul de pe malurile Timişului şi Sebeşului, s-au desfăşurat probele „Scara de fereastră”, una la care s-a concurat mai întâi individual şi apoi pe echipe, şi „Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă”. Pe lângă reprezentanţii judeţului Caraş-Severin, la întreceri au participat şi pompieri din cadrul Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă ale judeţelor Mehedinţi, Gorj, Dolj şi Vâlcea. La probele din prima zi de concurs, pompierii cărăşeni s-au dovedit a fi mai pricepuţi şi mai rapizi la „Scara de fereastră”, unde, la individual, lt. Cosmin Ilie, de la ISU „Semenic”, s-a clasat pe primul loc, fiind urmat de Iulian Pătraşcu şi Ionuţ Lepădatu, ambii reprezentând ISU Mehedinţi. La aceeaşi probă, dar pe echipe, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin s-a clasat tot pe podium, dar pe locul al treilea, primele două locuri fiind ocupate de echipele judeţelor Mehedinţi şi Dolj.

La ultima probă, „Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă”, ISU „Semenic” s-a clasat pe locul al IV-lea, fiind depăşit de judeţele Mehedinţi, Vâlcea şi Dolj, ne-a informat lt. Adriana Marghescu, din cadrul Biroului de Presă al ISU Caraş-Severin.

În cea de a doua zi a concursului, la Detaşamentul de Pompieri Caransebeş din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin, s-au desfăşurat ultimele două probe ale competiţiei, respectiv „Pista cu obstacole 100 m” şi „Ştafeta 4×100 m”, întrecerea fiind găzduită de Stadionul CFR din municipiul de pe Timiş şi Sebeş. La prima probă, la individual, pe locul I s-a clasat tot lt. Cosmin Ilie, din cadrul ISU „Semenic”, urmat de reprezentanţii judeţelor Mehedinţi şi Vâlcea, la echipe, din păcate, cărăşenii neurcând pe podium, acesta fiind ocupat de echipajele din Mehedinţi, Dolj şi Vâlcea. La „Ştafeta 4×100 m”, pe primele trei locuri s-au clasat tot Inspectoratele judeţelor Mehedinţi, Dolj şi Vâlcea.

Pe primul loc în clasamentul general al acestei a treia etape a Concursului Serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă, faza pe zonă, s-a situat ISU Mehedinţi, urmat de ISU Dolj, ISU Caraş-Severin, ISU Vâlcea şi ISU Gorj, ne-a mai spus lt. Adriana Marghescu.

Sonia BERGER