Şahul „mic” din Caransebeş, pe cai mari 1La recent-încheiatul Concurs naţional de selecţie junior, competiţie organizată online de Federaţia Română de Şah, cei şapte tineri şahişti din Caraş-Severin s-au prezentat cel puţin onorabil. Doi dintre ei, Christian Arrydan Tamaş din Caransebeş şi Albert Marian Drăgoi din Bocşa, au avut privilegiul de a concura şi în finala desfăşurată în ultimele zile ale lunii trecute.
La finalul celor nouă runde ale sistemului turneu, Albert Marian Drăgoi a obţinut 3 puncte din 9 şi locul 7 la nivel naţional.
Caransebeşeanul Christian Arrydan Tamaş, pregătit de Alexandru Tunaru, a întrecut, însă, orice aşteptări. Cu 7 puncte din 9 posibile, el a obţinut locul 2 şi titlul neoficial de vicecampion naţional online la categoria Juniori sub 12 ani. Cu o zi înainte, el s-a calificat în finala de 10 participanți, ca urmare a obținerii unui foarte bun rezultat în semifinala națională. Este cea mai bună performanţă obținută de un junior șahist din Caransebeș după 30 de ani, atunci când Daniela Văcaru (Muselin) a reprezentat România la Campionatul Mondial de Juniori desfășurat la Singapore. (S. Rogoz)


Un gând despre “Şahul „mic” din Caransebeş, pe cai mari

Comentariile sunt închise.