Lucrările pe DJ 608 Teregova – Luncaviţa, în atenţia conducerii Consiliului JudeţeanCa urmare a unui set de fotografii publicate recent pe o reţea de socializare de un cetăţean nemulţumit de starea unei porţiuni surpate a Drumului Judeţean 608 Teregova – Luncaviţa, însoţite de comentariul „În poze pare să fie o groapă de gunoi, dar este cu totul altceva. Este un drum județean, 608, Teregova – Luncaviţa, aveți mare grijă când circulați, risc foarte ridicat ca tot drumul să meargă la vale. Mulțumim Consiliului Județean… Bătaie de joc?“, preşedintele instituţiei vizate, Romeo Dunca, şi vicepreşedintele Marius Isac s-au deplasat în zonă împreună cu o echipă de la Direcţia de Drumuri Judeţene, pentru a studia problema.
În scurt timp, a venit şi răspunsul Consiliului Judeţean. „Afectat de inundațiile din iunie 2020, DJ 608 Teregova – Luncavița – limită UAT Mehadica nu a fost refăcut până în prezent, deoarece constructorul – Asocierea SC EMILIANO VEST SRL – SC MANU CONSULTING SRL – a refuzat demararea lucrărilor, DDJ Caraș-Severin respectând toate condițiile pentru începerea reabilitării drumului. Ordinul de începere a lucrărilor ce includ înlăturarea efectelor calamităților din perioada 12-25.06.2020, DJ 608 – Teregova – Luncavița – limită UAT Mehadica (KM 41+830-56+328) a fost emis în 10 septembrie 2020, nefiind urmat de începerea lucrărilor“.
După deplasarea în teren, s-a convenit cu constructorul ca drumul să fie stabilizat, iar lucrările să demareze în câteva zile. „În urma vizitei în teren efectuată împreună cu preşedintele Romeo Dunca şi o echipă de la Direcţia de Drumuri Judeţene, pe tronsonul de drum Luncaviţa – Teregova, după discuţiile avute la faţa locului cu constructorul, am convenit ca până la data de 20 februarie să înceapă lucrările. Sunt lucrări care trebuie să se realizeze conform contractului semnat şi asumat de către constructor“, a spus vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Marius Isac.
Acesta a adăugat că reprezentanţii constructorului au comunicat conducerii judeţului că este nevoie de o reproiectare şi au transmis o propunere de stabilizare a DJ 608. „Având în vedere că propunerea constructorului nu a fost evaluată financiar şi tehnic şi de către un proiectant, am solicitat ca, în cel mai scurt timp, să ni se comunice o soluție tehnică asumată, viabilă, evaluată şi din punct de vedere financiar, precum şi termenul de execuție a lucrării“, a mai declarat Marius Isac.
La rândul său, Romeo Dunca a scris pe pagina sa de Facebook că rezolvarea problemelor județului este prioritatea noii conduceri. „Totuşi, e nevoie de timp, consecvență şi energie multă. A rezolva nu înseamnă neapărat soluții tehnice bune pe bani puţini sau chiar inexistenţi, cât mai degrabă eliberarea lucrărilor pentru care au fost prevăzute fonduri din mâna celor care nu au acționat corect. Un astfel de caz este reparația drumului în cauză, pentru care s-au alocat fonduri cu multe luni în urmă. Licitația a fost câștigată de firma Emiliano pe motiv că se rezolvă în 47 de zile. A trecut aproape o jumătate de an, banii sunt, dar lucrarea nu a început. Contractul e păgubos pentru județ prin culpa fostei conduceri județene în primul rând, şi a celor de la DDJ, în principal a fostului director. Ştim ce avem în acte şi vedem realitatea. Știm şi data la care trebuia terminată lucrarea şi avem calendar pentru a înțelege cât a trecut de la momentul respectiv. Doresc să reziliez mâine acest prim contract păgubos pentru județ și pentru locuitorii din Luncaviţa şi doresc cât de repede să organizez o nouă licitație la care să participe firme serioase, care nu trebuie să dea nimic parandărăt. Nici la președinte, nici la partid. Doar să facă treaba şi să ușureze viața cetățenilor prin lucrări de calitate şi în termenele prevăzute. Chiar şi a celor din zonele care au avut alte opțiuni de vot. După finalizarea acestei acțiuni vor urma altele, în aşa fel încât ori plec eu, ori se schimbă în bine cei care câştigă licitații, dar nu le onorează corespunzător”, a scris Romeo Dunca pe pagina sa de socializare.
Bogdan NAUM