S-a căzut la pace pentru parcarea din zona Halici


După cum am relatat în ziarul nostru, în urmă cu aproape trei luni, o investiţie de circa un milion de lei era pusă în pericol de refuzul unui cetăţean care nu voia să-şi demoleze garajul. Mai exact, era vorba despre amenajarea zonei Halici, din centrul municipiului Caransebeş, unde administraţia locală hotărâse ca, în locul garajelor improprii utilizate de cele 50 de familii, să realizeze 100 de noi locuri de parcare. Prin această investiţie, s-ar fi fluidizat traficul rutier din zona centrală a municipiului, prin deviere pe străzile Ştefan Herce şi Mihail Halici, şi s-ar fi rezolvat şi problema parcărilor din Centrul civic. În plus, proiectul mai prevedea şi amenajarea în zonă a unui loc de joacă pentru copii, precum şi a unor spaţii verzi.

Iată însă că, recent, situaţia a fost deblocată şi reprezentanţii administraţiei locale au ajuns în cele din urmă la o înţelegere cu cetăţeanul care frâna acest proiect. „În urmă cu câteva zile, am avut ultimele negocieri cu proprietarii, cu proprietarul acelui garaj, care nu dorea să-şi demoleze construcţia făcută contrar unei autorizaţii şi care încălca detaliile din proiectul de execuţie, din zona Halici, din spatele blocurilor de pe Str. Episcopiei. În urma discuţiilor, s-a ajuns la demolarea, pe cale amiabilă, a garajului, astfel încât în luna iulie să începem, în sfârşit, realizarea investiţiei de amenajare cu locuri de parcare, cu pavele, cu spaţii verzi, a zonei care acum arată într-un mod nu tocmai civilizat din punct de vedere urban şi estetic pentru Centrul civic al municipiului Caransebeş”, a spus primarul Marcel Vela.

Din acest moment, administraţia poate preda amplasamentul constructorului care a câştigat licitaţia, pentru a începe lucrările la această investiţie şi a se înscrie în termenul stabilit în contract pentru finalizarea ei.

Bogdan NAUM