S-a hotărât: cinci centre de vaccinare anti-COVID în judeţ. Unul este la CaransebeşPrefectul judeţului Caraş-Severin, Ioan Dragomir, a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin, în cadrul unei şedinţe extraordinare, desfăşurată astăzi la sediul Palatului administrativ.
Cu acest prilej a fost adoptată Hotărârea Nr. 32/29.03.2022 privind aprobarea Planului de măsuri pentru evitarea producerii situaţiilor de urgenţă generate de incendii la vegetație uscată și în fondul forestier, pe timpul desfășurării campaniei agricole de primăvară, la nivelul judeţului Caraş-Severin, precum şi Hotărârea Nr. 33/29.03.2022 privind reactualizarea listei centrelor de vaccinare din județ.
Planul aprobat vizează măsurile necesare pentru prevenirea şi reducerea riscurilor de producere a incendiilor, de asigurare a condiţiilor pentru limitarea propagării şi dezvoltării acestora, precum şi de protecţie a bunurilor şi mediului împotriva efectelor incendiilor pe timpul utilizării focului deschis la arderea de vegetaţie uscată şi resturi vegetale, ne-a informat Cancelaria Prefectului.
Prefectul judeţului s-a arătat îngrijorat de faptul că măsurile preventive stabilite anterior nu au avut efectul urmărit şi a solicitat instituţiilor implicate să intensifice comunicarea şi să colaboreze mai eficient atât pentru informarea cetăţenilor, cât şi pentru sancţionarea celor care încalcă prevederile stabilite de legislaţia în domeniu.
În ceea ce priveşte activitatea de vaccinare împotriva COVID-19, având în vedere numărul tot mai mic de planificări pe platformele electronice şi numărul redus de persoane care se prezintă fie la centrele de vaccinare, fie la medicii de familie, la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică Caraş-Severin rămân deschise, începând cu data de 1 aprilie, centrele: Reşiţa – Sabin Păuţa 1, Băile Herculane, Caransebeș, Oravița şi Oțelu Roșu. Acestea vor avea un program de 6 ore/zi, orarul de funcţionare urmând să fie stabilit de fiecare centru în parte, se mai arată în comunicatul Cancelariei Prefectului.
Bianca METEŞ