Reabilitarea spitalului, în linie dreaptă 1


Primarul Felix Borcean a vorbit recent despre unul dintre punctele nu doar importante, ci şi delicate, aflate în atenţia permanentă a administraţiei locale – Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş. Mai ales în ultima săptămână –a spus edilul –, prezenţa sa la unitatea medicală a fost aproape zilnică, tocmai pentru a pune la punct ultimele detalii legate de mult-aşteptata reabilitare a acesteia.

Am avut câteva sesiuni de discuţii cu managerii spitalului, cu proiectanţii, cu cei care se ocupă de achiziţii, de asemenea, cu Compartimentul de achiziţii din cadrul Primăriei şi, din datele pe care le avem în momentul de faţă, lucrurile se află pe făgaşul cel bun. Aceasta înseamnă că urmează o perioadă scurtă de achiziţii şi de selectare de pe SEAP a constructorului. Din discuţiile pe care le-am avut cu proiectantul, am înţeles că pe la începutul lunii noiembrie vor demara lucrările la Spitalul Municipal de Urgenţă, Primăriei revenindu-i obligaţia de a pune la punct sistemul de hidranţi care înconjoară unitatea medicală şi care va presupune un alt efort financiar din partea noastră, a comunităţii”, a spus Felix Borcean.

Primarul municipiului a adăugat că în Caransebeş există încă o clădire care aparţine de instituţia sanitară, şi anume Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumologie, mai cunoscut sub denumirea de Spitalul Bora, pe care administraţia municipală intenţionează s-o includă într-un program de reabilitare. Dacă acest lucru nu va fi posibil din fondurile guvernamentale care urmează să fie alocate în etapele viitoare Spitalului de Urgenţă, municipalitatea va încerca să acceseze un proiect european de reabilitare a acesteia şi, în perspectivă, de mutare a medicilor din policlinică în acest spaţiu, astfel încât policlinica să poată fi folosită în sistem ambulatoriu.

Sonia BERGER


Un gând despre “Reabilitarea spitalului, în linie dreaptă

Comentariile sunt închise.