Reabilitarea spitalului din Caransebeş, trântită în plenul Parlamentului


Cu ocazia dezbaterii, la sfârşitul anului trecut, a proiectului Legii bugetului de stat pe 2018, în plenul Camerelor reunite ale Parlamentului, senatorul PNL de Caraş-Severin, Marcel Vela, a susţinut un amendament privind bugetul Spitalului Municipal de Urgenţă Caransebeş. Propunerea parlamentarului cărăşean viza Anexa Nr. 3/26 a Ministerului Sănătăţii, Proiectul Nr. 1 – Finanţarea dezvoltării şi modernizarea infrastructurii sanitare.

Propun acest amendament pentru că judeţul Caraş-Severin este format din două judeţe, la reforma din 1968 unindu-se judeţele Caraş şi Severin. Spitalul Municipal de Urgenţă din Caransebeş deserveşte jumătate din actualul judeţ Caraş-Severin, respectiv Severinul. Sunt 15.000 de pacienţi care vin acolo din actualul judeţ, şi nu există soluţii financiare pentru a reabilita acest spital, decât ajutorul dumneavoastră. Nu este vorba nici de autostrăzi, nici de salarizare, este vorba despre viaţă. Pe cei 15.000 de pacienţi care merg, bolnavi sau accidentaţi, la acest spital, nimeni nu-i întreabă de carnetul de partid, de simpatiile politice ori de doctrină. Toţi suntem oameni, toţi avem dureri, toţi suferim. Aşadar, vă rog să votaţi suplimentarea sumelor prevăzute în această Anexă cu 15 milioane de lei, precum şi includerea pe lista de investiţii a proiectului de reabilitare şi modernizare a Spitalului Municipal de Urgenţă Caransebeş. Sursa de finanţare pe care v-o propun este diminuarea creditelor bugetare prevăzute la Anexa 3/65 a Ministerului Finanţelor Publice, Capitolul 5.000, Grupa 30, Titlul 3 – Dobânzi”, a spus Marcel Vela în plenul şedinţei.

Cu 90 de voturi pentru şi 105 împotrivă, propunerea senatorului liberal a fost respinsă, singura consolare pentru bolnavii din Caransebeş şi împrejurimi fiind aceea că a fost unul dintre cele mai strânse scoruri la amendamentele discutate în plenul celor două Camere ale Parlamentului.

Sonia BERGER