Alba-neagra la… şah


În organizarea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret, şi a Asociaţiei Judeţene de şah caraş-Severin, la sfârşitul săptămânii trecute a avut loc „Cupa Municipiilor Cărăşene”, competiţie în care Reşiţa şi Caransebeşul s-au întrecut în faţa tablelor cu 64 de pătrăţele albe şi negre.

Astfel, sâmbătă, 24 februarie, în Sala Polivalentă din Reşiţa a avut loc turul, iar duminică la Casa de Cultură „George Suru” din Caransebeș s-a desfăşurat returul întrecerii.

În tur s-au impus caransebeşenii – în formula Dinu-Simi Suciu, Alexandru Tunaru, Horia Irimia, Ioan-Dorin Frenţ, Marcel Fometescu, Paul Gherman, Daniela Muselin –, cu 19,5 puncte la 16,5 puncte.

Cel mai bun rezultat individual l-a avut Alexandru Tunaru, de la Caransebeş, cu şase victorii din şase partide. Din cele şase meciuri pe echipe, două s-au terminat la egalitate, trei au fost câştigate de Caransebeş şi una de Reşiţa. Dacă rezultatele lui Dinu-Simi Suciu şi Alexandru Tunaru erau de aşteptat (ultimul a realizat 100%), Horia Irimia a realizat 50% (3 puncte), un rezultat bun, diferenţa s-a făcut la ultimele trei mese, unde Ioan-Dorin Frenţ şi Marcel Fometescu au realizat puncte grele pentru echipa Caransebeşului (câte 3 fiecare).

Duminică, reşiţenii au venit la Caransebeş hotărâţi să întoarcă soarta meciului. Prima rotaţie a însemnat un 4-2 dătător de speranţe. Reşiţa a remontat încet dar sigur, câştigând la limită şi următoarele rotaţii, scorul general devenind 31-29. Caransebeşul a avut o tresărire de orgoliu, câştigând penultima rotaţie cu 3,5-2,5 şi apropiindu-se la un singur punct, dar în ultima rotaţie oaspeţii au dat dovadă de calm şi au realizat un 3-3 şi scorul general de 36,5 -35,5, cel mai strâns rezultat posibil.

La învinşi, Dinu-Simi Suciu şi-a respectat blazonul, cu 5 din 6, Ioan-Dorin Frenţ a dovedit că este o nucă tare pentru reşiţeni, Alexandru Tunaru a realizat cumulat 8,5 puncte, iar Horia Irimia a obţinut 5,5 puncte. Marcel Fometescu a fost un jucător periculos şi în retur, iar Daniela Muselin a jucat mai bine, obţinând cu adversari mai tari 1 din 4.

Direcţia pentru Sport şi Tineret Caraş-Severin a acordat participanţilor medalii şi cupe.

Sorin ROGOZ